HDZ Trešnjevka Sjever Izgradnja Trešnjevke sjever - Željko Gudan, dipl. ing.

Content View Hits : 1545273

Komentari

71Friday, 01 August 2014 12:27
Željko Gudan
katastrofalno asfaltiranje dionice od Kranjčevićeve ulice do Badalićeve ulice. cijelom dionicom treba ukloniti (isfrezati) asfalt i napraviti novi. Izvoditelj radova su "Zagrebačke ceste"
70Wednesday, 11 June 2014 22:06
Koloman Antolek
Lakše se diše; za početak nije loše. No još uvijek je je odnos cca 4300 : ( 4187+2015 ), barem za sada. U svakom pogledu sve više napredujemo. Bravo
69Wednesday, 23 April 2014 08:51
josip
Već je vrijeme
68Thursday, 17 April 2014 13:20
Kevin Agić
Ponosan sam i sretan kaj sam član temeljnog ogranka "silvije Strahimir Kranjčević.
67Monday, 14 April 2014 11:01
Mirko Dekumanović
Bravo HDZ Trešnjevke!
66Thursday, 29 August 2013 22:04
botivoj broz
Koliko su koštale klamerice na uglu Zagorske i Meršičeve i čemu služe?
65Thursday, 29 August 2013 21:58
botivoj broz
Kako su nestale prostorije MZ Ciglenica? Na to pitanje nitko ne daje odgovor.
64Thursday, 23 May 2013 06:52
Dužičanin
I Dužice su bile s vama! Sada ćete nam barem urediti onaj parking! Pozdrav od Dužičaninai Dužičanki!
63Wednesday, 22 May 2013 12:51
M.A.
Čestitke na uspjehu. Krenimo sada u ostvarivanje programa, dokažimo se svojim radom kojim ćemo se moć' pohvalit za 4 godine.
62Tuesday, 21 May 2013 18:42
Marijan Štuban
Čestitke svim izabranima - dosta crvene dominacije na našoj Trešnjevci!
61Tuesday, 21 May 2013 11:02
Tomislava Marinković
Sretni smo i ponosni. Čestitamo od srca jer znamo koliko ste svog slobodnog vremena iskreno i pošteno, bez ikakve osobne koristi, često ga uskraćujući svojoj obitelji, uložili za dobro i pobjedu pravih vrijednosti u svojoj četvrti. Borite se posebno za očuvanje zdrave obitelji u vjekovima napaćenom, a danas od manjina ugroženom hrvatskom narodu. Neka vas sve u vašem radu i borbi za pobjedu dobra čuva i blagoslovi naš Nebeski Svemogući Otac.
60Monday, 20 May 2013 16:47
Dino Žanetić
Hvala Bogu , na Trešnjevci Jug točnije MO Jarun imamo 3 mandatara i imamo šansu da danijel Samaržija postane predsjednik mjesnog odbora ovisi o koaliciji.Vi di se rad cijele TRešnjevke a sada nam je cilj da se pripremimo za parlamentarne izbore , dakle da 1 i 7 izborna jedinica pobjedi na izborima.
59Monday, 20 May 2013 15:27
Čestitke na pobjedi HDZ-a na Trešnjevci!
Ovo je prvi put u postojanju naše četvrti da je pobijedila stranka koja neće više trešnjevku bojati u crveno!

Bravo HDZ Trešnjevke Sjever!
58Monday, 13 May 2013 14:44
Marija Š.
Poštovani,

S obzirom da su sve točke vašeg programa za mene kao rođene Trešnjevčakne sramotne, osim točke dva, jer su vašoj stranci ipak prioriteti životinje i automobili, gdje će voziti, gdje će biti kvalitetno "smjestiti", a pojam pješak za vas ovaj program ne prepoznaje, i još ste se okomili na jadnu Krapinsku ulicu i njene stanovnike i predviđate joj ukrasti još i ono malo elementarnih uvjeta što im je preostalo, da koliko toliko normalno žive.

I zato vam vraćam vas promidžbeni materijal, iako sam srcem uz HDZ, dalje ga dijelite, a ja ću ipak tražiti drugi program za moju mikro sredinu.

Marija Š.

Zagreb, 11.05.2013.
Svibanj 2013 , Administrator
PDF Print E-mail


19.04.2009.

Piše Željko Gudan, dipl. ing. građevine, član Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever.

IZGRADNJA TREŠNJEVKE SJEVER - PROGRAM I PRIJEDLOG PODRUČNOG ODBORA HDZ-a

 

GUP Trešnjevka sjever

 

1. Lokacija nogometnog kluba „Zagreb“ s okolicom, sjeverna strana.

Na ovoj lokaciji ne želimo nekontroliranu izgradnju, već urbanistički plan u skladu s potrebama stanovnika gradske četvrti, zelenim površinama, i sl.

Gomila starih građevina (skladišta i sl.) na mjestu kojih bi trebalo napraviti novi urbanistički izgled. Najveći problem kod ove lokacije je činjenica da je tu puno privatnih vlasnika koji se moraju izvlastiti iz zemljišta da bi se tu nešto napravilo. U urbanističkom dijelu ove lokacije je predviđen značajan popravak nogometnog stadiona, a ostalo će se prepustiti budućim investitorima. Ovo je vrijedno građevinsko zemljište, i uključuje jednu zgradu koja je zaštićena kao kulturno dobro. Brozova-Badalićeva-Adžijina ulica. Izgradnja istočne tribine stadiona, ukupno deset tisuća gledatelja. Ne želimo ovdje nekontroliranu izgradnju. Lokacija se nadovezuje na GUP Savska-Šarengradska. Ovdje ima dosta prostora za gradnju, samo treba biti kontrolirana gradnja u skladu s potrebama stanovnika gradske četvrti.

 

 

2. Provedba GUP-a Savska Šarengradska.

Podržavamo izgradnju koridora jednosmjernih prometnica Savska-Šarengradska. Ne slažemo se međutim s izgradnjom velikih poslovnih objekata na istom potezu, jer će to dodatno doprinijeti prometnom zagušenju.

Lokacija počinje u Brozovoj ulici, te se proteže uz željezničku prugu. Brozova-Šarengradska sve do Savskog mosta, bila bi alternativa nove Savske ulice. Pritom bi Savska bila jednosmjerna prema sjeveru, a Šarengradska jednosmjerna prema jugu. Ono s čime se mi ne slažemo je slijedeće. GUP predviđa na ovom potezu izgradnju poslovnih tornjeva (poput tornja Cibona). Ovo će izazvati povećavanje prometa. Slažemo se sa izgradnjom jednosjernih prometnica Savska-Šarengradska, ali ne i sa pretjeranom izgradnjom velikih poslovnih objekata, jer će to još dodatno doprinijeti prometnom zagušenju.

 

 

 3. Trešnjevački trg.

Zalažemo se za modernizaciju Trešnjevačkog trga, koja će uključivati više etaža s podzemnim garažama.

Trešnjevački trg treba ostati na sadašnjoj lokaciji. Želimo kvalitetno urbanističko rješenje koje uključuje podzemni dio placa s podzemnim garažama. Oko samog trga su zgrade već izgrađene, te se stoga trg više nema kamo širiti. Umjesto toga, treba izgraditi više etaža sa raznim sadržajima.

 

4. Sjeverna strana trešnjevačkog trga, križanje Ozaljska-Vukovarska.

Zalažemo se za modernizaciju prometnog čvora Ozaljska-Vukovarska-Nova cesta, kako bi se otklonili učestali prometni zastoji. Također se zalažemo i za otvaranje prostora za trg/park sjeverno od Ozaljske ulice.

Tramvajska stanica je ovdje na krivoj lokaciji. Na samom križanju su svakodnevne gužve i prometni zastoji. Treba novo i kvalitetno prometno rješenje na ovoj lokaciji. Jedan od značajnijih prometnih čepova. Kašnjenja i zastoji tramvaja na ovoj lokaciji su značajni.

Sa sjeverne strane se nalazi montažni objekt u kojoj je i prodavaonica Konzum. Ovaj objekt bi trebalo ukloniti, pri čemu bi se sadržaji u tom objektu (prodavaonice) premjestili na novu lokaciju više-etažnog objekta na Trešnjevačkom placu. Time bi se otvorio prostor za trg/park ispred crkve sv. Josipa, koja bi tako došla do izražaja, i lokacija bi dobila ljepši izgled.

 

5. Osnovna škola „Kralj Tomislav“.

Osnovna škola „Kralj Tomislav“ je u lošem stanju i treba joj potpuna obnova. Nalazi se u neposrednoj blizini dječjeg vrtića koji je u dobrom stanju.

Zalažemo se za potpunu obnovu osnovne škole "Kralj Tomislav" u Novoj cesti 92.

 

6. Ulica Drvinje, lokacija bivšeg Ferimporta.

Zalažemo se da se na lokaciji bivšeg „Ferimporta“ prvo izgradi dječji vrtić, dom umirovljenika i školu, a tek potom ostali sadržaji.

Ovo je jako vrijedna lokacija na kojoj se mogu izgraditi razni sadržaji. Ono što je loše iskustvo u izgradnji na ovakvim lokacijama je da se zgrade brzo podignu, a nema pratećih sadržaja. Ovdje je predviđena izgradnja dječjeg vrtića, doma umirovljenika i škole. Zalažemo se da se to prvo izgradi, da budući investitor izgradi prvo dječji vrtić, dom umirovljenika i školu, a tek potom ostale sadržaje.

 

7. Prometni koridor nova Kranjčevićeva- nova Baštijanova.

Zalažemo se za izgradnju prometnog koridora Kranjčevićeva-Baštijanova, čime bi se znatno rasteretila prometna zagušenost u smjeru zapad-istok.

Na zapadnom kraju Krapinske ulice bi se trebao izgraditi spoj nove Kranjčevićeve i nove Baštijanove ulice koja bi išla u produžetku Krapinske na zapad do Zagrebačke ceste. To je budući projekt koji u svakom slučaju treba podržati jer rasterećuje promet u smjeru zapad-istok. Koridor za izgradnju prometnice ovakvog tipa već postoji; taj je koridor skoro neizgrađen jer je i ostavljen s tom namjerom.

 

8. Koridor starog „Samoborčeka“.

Zalažemo se da se koridor pruge „Samoborčeka“ upotrijebi za rekreacijske svrhe (park, staza, i sl), za potrebe stanovnika gradske četvrti.

Koridor kojim je išla pruga vlaka Samoborček (do 1979.) je namjerno nakon ukidanja vlaka ostao neizgrađen. Ovakav prostor svakako treba zaštiti od izgradnje. Na tom bi koridoru trebalo napraviti neki sadržaj tipa šetališta, trkališta, biciklističku stazu, rekreacijske sadržaje, ili slično.

 

9. Lokacija Remiza-Nogometni klub „Trešnjevka“.

U slučaju premještanja trešnjevačke remize (ZET), zalažemo se da se zemljište ZET-remiza i NK „Trešnjevka“ sačuva za potrebe stanovnika gradske četvrti, a ne da se prepusti nekontroliranoj izgradnji.

Radi se o jednom ogromnom kompleksu građevinski vrlo atraktivnog zemljišta. Planira se premještanje ZET remize na Savsku opatovinu (Prečko). Građevinskom prenamjenom zemljišta dobivaju se vrlo atraktivno zemljište koje treba čuvati od nekontrolirane gradnje. S druge strane, N.K. „Trešnjevka“ se nalazi u lošem stanju, te postoji opasnost da se zemljište igrališta prepusti investitorima za izgradnju. Inzistiramo na tome da se nogomenti teren očuva u interesu stanovnika. Zemljište Remize zahtjeva novi GUP, da se to zemljište sačuva za namjenu zelenih površina, parkova, škole, vrtića, i sl, a ne samo nebodera, poslovnih prostora i sl.

 


Autor, dipl. ing. građevine Željko Gudan, je član Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever. 

 

 
Comments (14)
14Wednesday, 23 April 2014 08:51
josip
Već je vrijeme
13Friday, 10 May 2013 21:04
zagreb
Poštovani počnite graditi tu cestu pr baštijanove jer ja zbog nje ne mogu ni krov podići a kamoli kaj graditi ova gospoda koja su si prije sredila kuće a mi ostali pošteni građani koji su se držali zakona ostali su na žalost posrani.Sada je toga dosta primite se posla i krenite nakon 35 godina u gradnju.Moja kuća curi i prokišnjava propada jer je u sredini tog koridora i zbog nje sam izgubila zdravlje da se lijećim od karcinoma a ostali koji nisu na trasi za rušenje koji mogu srediti kuće njima to ne paše a ja živim za taj dan da konačno dobijem krov nad glavom.
12Sunday, 28 April 2013 12:04
Jadranka
Podržavam izgradnju ceste Kranjčevićeva- Baštijanova kao i izgradnju Trešnjevačkog trga. Treba dodati i uređenje parka Selska- Baštijanova. Nisam zadovoljna sa gradskom upravom koja se orijentirala prvenstveno na uređenje Novog Zagreba, a Trešnjevku potpuno zanemarila. Kod nas se ništa ne uređuje, Trešnjevku (stari dio) treba hitno urediti, da ne lići na selo u centru metropole!
11Friday, 20 April 2012 17:45
Podržavam obnovu Samoborčeka u širokotračnoj verziji, izgradnjom skretnice pruge za toplanu mogao bi biti vraćen na staru rutu i povijesni kolodvor u Adžijinoj.
10Friday, 20 April 2012 17:40
Podržavam obnovu Samoborčeka u širokotračnoj verziji, izgradnjom skretnice pruge za toplanu mogao bi biti vraćen na staru rutu i povijesni kolodvor u Adžijinoj.
9Thursday, 09 February 2012 08:58
Neka se posadi još trešanja i neka bude neki shopping centar, i svi zadovoljni!
to je trešnjevka moje mladosti, jer shopping centar nije ništa drugo nego moderan plac. I neka bude kino!
8Thursday, 13 October 2011 13:49
Vaša ideja o "ukidanju" konzuma i gradnji parka ispred crkve je suluda. Na placu nema mjesta za tako potreban veliki trgovački centar, a da bi se crkva baškarila u nekom parku je besmisleno. Crvena Trešnjevka je devastirana u cijelosti ovakvim i sličnim prijedlozima. Treba definitivno zabraniti izgradnju stambenih blokova jer tu oko placa svi svima gledaju u tanjur. To nije Trešnjevka moje mladosti, a nije niti humano stanovanje.
7Monday, 28 February 2011 20:57
ne dirajte rudeški put to je katastrofa.
6Monday, 21 February 2011 08:49
Poštovani Ž.G.Spomenuti komentar se odnosio na produžetak Baštijanove prema Zagrebačkoj. Taj koridor će doista uništiti miran život stanovnika Rudeša.
Pozdrav.
5Thursday, 10 February 2011 23:01
Komentar je neutemeljen, ne odgovara činjenicama na terenu. Na prometnom koridoru Kranjčevićeva-Baštijanova nema nijedne izgađene kuće, a građani Rudeša uživaju u grmlju i šašu i otpadu na spomenutoj lokaciji. Pozdrav.
4Thursday, 10 February 2011 11:33
Poštovana gospodo!
Većina stanovnika Rudeša je ogorčena Vašim planom izgradnje "Produžetak Baštijanove ulice". Na taj će te način ruinirati miran i ugodan život u naselju Rudeš ,porušiti ljudima kuće u kojima žive cijeli svoj život.
Teško je vjerovati da će Vas stanovnici Rudeša na izborima podržati. Sretno
3Wednesday, 09 February 2011 17:15
NEMA SVRHE GRADITI KORIDOR PRODUŽETAK BAŠTIJANOVE .
PRESKUPO I BEZ EFEKTA.
2Friday, 26 November 2010 08:20
SAMO NE SIJECITE VIŠE DRVEĆE,MOLIM.
1Monday, 16 August 2010 20:47
Jako dobar članak o izgradnji Trešnjevke sjever.

Add your comment

Your name:
Comment:
 

NAJAVE


SVEČANA SJEDNICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 28. OBLJETNICE OSNUTKA HDZ TREŠNJEVKA, u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.


Poštovani članovi i simpatizeri, pozivamo Vas na
MOTIVACIJSKO DRUŽENJE I PREDSTAVLJANJE KANDIDATA HDZ-a
za Vijeće gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora Trešnjevke sjever, u srijedu, 19. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati, u dvorani MO Samoborček, Nova cesta 37.  Veselimo se Vašem dolasku!


Naša tradicionalna akcija
PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE
u subotu 8.4.2017.
od 10 do 12 sati,
na Trešnjevačkom trgu (sjeverni pristup Trešnjevačkoj tržnici, ispred cvjećarnica).
Vidimo se u što većem broju!


Obilazak temeljnih ogranaka Trešnjevke sjever

 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 18:00 satii, TO HDZ S. S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.
 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 19:00 satii, TO HDZ Ljubljanica i TO HDZ dr Ante Starčević, Dragutina Golika 44.
 • Utorak 4.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Antun Mihanović, Drenovačka 4.
 • Srijeda 5.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Nikola Tesla, Ozaljska 16.
 • Srijeda 5.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Rudeš, Rudeška cesta 71.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 17:00 sati, TO HDZ Samoborček, Nova cesta 37.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Ciglenica, Selska cesta 44.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Stara Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Pongračevo, Opatijski trg 10.

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever,
pozivamo Vas na druženje s našim gradonačelničkim kandidatom dr. Dragom Prgometom u srijedu, 29. ožujka u 17:30h. Adresa: Horvaćanska cesta 54, prostorije Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.
Veselimo se Vašem dolasku,
Područni odbor HDZ-a
Trešnjevka sjever


41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 29.03.2016. godine, održat će se 41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 09.02.2016. godine, održat će se 40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 29.10.2015. godine, održat će se 37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U petak, 25.09.2015. godine, održat će se 36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


34. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 18.06.2015. godine, održat će se 35. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 28.04.2015. godine, održat će se 31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 09.04.2015. godine, održat će se 30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka

U četvrtak, 19.02.2015. s početkom u 19:00 sati, u u dvorani mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, održat će se proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka. DOBRODOŠLI!


27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 05.02.2015. godine, održat će se 27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


PREDSJEDNIČKI IZBORI

POBJEDA!!


IZBORI ZA EU PARLAMENT

POBJEDA!!

Rezultati izbora na Trešnjevci sjever:
 1. HDZ - HSS - HSP AS - BUZ - ZDS - HDS: 
  4300 glasova!!
 2. SDP - HNS - IDS - HSU:
  4187 glasova.
Detaljnije ovdje.


NAJAVE


Autobus za Vukovar

Gradski odbor i ove godine organizira obilježavanje Dana grada heroja Vukovara, cjelodnevnim posjetom Vukovaru, u utorak 18.11.2014.  Autobus kreće ispred Gradskog poglavarstva (vrijeme ćemo javiti naknadno).  Svaki sudionik participira u troškovima sa 60,00 kuna.  Zainteresirani se trebaju javiti predsjedniku svog temeljnog ogranka, najkasnije do četvrtka 13.11.2014. do 16:00 sati.


Mini klauzura HDZ-a

Mini klauzuri će nazočiti Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.  U srijedu, 29.10.2014. u 19:00 sati, u dvorani Doma kulture Prečko, Prečko 2a, Zagreb


Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježavanje u subotu, 23.8.2014, prema sljedećem rasporedu:

 • 10:00 - Mirogoj: Središnji križ i grob Brune Bušića.
 • 11:00 - ŽupaTijelo Kristovo, Sopot

21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 30.06.2014. godine, održat će se 21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a

Dana 17. lipnja 2014. godine obilježavamo 25. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, prema sljedećem programu:

 • 8:30 - polaganje vijenaca na Oltar Domovine
 • 9:00 - polaganje vijenaca uz poprsje ispred rodne kuće i spomenika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću
 • 9:15 - polaganje vijenaca na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju
 • 10:00 - Misa u Crkvi Sv. Mati Slobode
 • 12:00 - XVI. Opći sabor HDZ-a - izvještajni, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
 • 18:00 - Svečanost - NK "Jarun"
 • 19:00 - nogometna utakmica: HDZ - Humane zvijezde - NK "Jarun"

18. i 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 26.05.2014. godine, održat će se 18. (telefonska) sjednica, a u utorak, 27.05.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Izbori za EU parlament

U nedjelju, 25.5.2014.


Motivacijski Sabor HDZ-a

U subotu, 17.5.2014. Dvorana "Dražen Petrović" (Cibona); akreditacija i ulazak u dvoranu od 11 sati.


Kandidati „plave skupine“ u Zagrebu: Tribina „Žene poduzetnice i mladi u EU“

U petak, 16.5.2014. i 19:00 sati, Dvorana MS "Samoborček", Nova cesta 37.


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 5.5.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu akciju Područnog odbora, podjelu maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, u subotu, 12.4.2014., u 10:00 sati, na Trešnjevačkom trgu (ispred Cvjećarnica).

"USKRŠNJA KOŠARICA"

Donacije (novčani prilozi ili namirnice) za našu tradicionalnu akciju "Uskršnja kosarica" za potrebite obitelji na Trešnjevci, zaprimat ce se također u subotu, 12.4.2014., u vremenu od 8:30 do 12:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16.  Hvala!

Vidimo se u što većem broju!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 7.4.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 01.04.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Nikola Tesla

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Tesla na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 5.3.2014., s početkom u 18:00 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Nikola Tesla, Ozaljska 16.


16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 25.02.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 24. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka

Čast nam je pozvati Vas na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Područnog odbora Trešnjevka, koja će se održati u utorak, 18.2.2014. godine u 18:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.  Veselimo se Vašem dolasku!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 3.2.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Rudeš

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Rudeš na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 29.1.2014., s početkom u 18:30 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Rudeš, Rudeška cesta 71. 


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 13.1.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb.


LOKALNI IZBORI 2013 - rezultati

Područni odbor HDZ Trešnjevka sjever, na lokalnim izborima održanim 19.5.2013. godine, ostvario je izuzetan uspjeh:
 • Nakon više od deset godina, imamo svog zastupnika u Gradskoj skupštini!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u VGČ s 3 na 5!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u vijećima mjesnih odbora s 12 na 21!

Izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s Trešnjevke sjever: Dražan Bilokapić.

Izabrani vijećnici u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka sjever:

 1. dr. sc. Goran Gašparović
 2. Dražan Bilokapić, spec. oec.
 3. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 4. Davor Borošak
 5. Anđelka Kalfić, mag. math.

Izabrani vijećnici u vijećima mjesnih odbora:

VMO "Antun Mihanović"

 1. dr. sc. Tin Znaor, dr. med.
 2. Josip Horvat

VMO Ciglenica

 1. mr. Joško Budrović, dipl. ing.
 2. Robert Čirko, bacc. ing.
VMO "dr. Ante Starčević"
 1. Klara Horvatić
 2. Ivan Šekelja

VMO Ljubljanica

 1. Davor Borošak
 2. Ana Vučur

VMO "Nikola Tesla"

 1. Vitomir Gregorati
 2. Željko Gorički

VMO Pongračevo

 1. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 2. Marija Miljak

VMO Rudeš

 1. mr. sc. Nikola Anić
 2. Dominik Alpeza
 3. Iva Knezović

VMO "Samoborček"

 1. Željko Duić
 2. Dunja Mihelj

VMO "S. S. Kranjčević"

 1. Željko Gudan, dipl. ing.
 2. Snježana Žuglić

VMO Stara Trešnjevka

 1. dr. sc. Mario Šiljeg
 2. Tonko Martinis

GRADSKA ČETVRT TREŠNJEVKA SJEVER

PROGRAM ZA VGČ – TREŠNJEVKA SJEVER

 1. Izgradnja podzemne garaže.  Izgradnja podzemne garaže neposredno uz Trešnjevački trg. Time bi se trajno riješio nedostatak parkirnog prostora ali bi se poboljšao i protok vozila.
 2. Izgradnja dječjeg vrtića.  Izgradnja područnog dječjeg vrtića u novom naselju Selska-Baštijanova. Time bi se dobrim dijelom smanjile liste čekanja na upis.
 3. Nastavak izgradnje Krapinske ulice.  Nužno je nastaviti započetu izgradnju Krapinske (produžene Kranjčevićeve) ulice preko Selske ceste do Zagrebačke ceste čime bi se prometno rasteretile Baštijanova, Selska, Zagorska, Zagrebačka i druge ulice u okruženju.
 4. Bolji uvjeti za kućne ljubimce.  Uređenje većeg parka za kućne ljubimce na zelenoj površini Krapinska-Selska-Zagorska.
 5. Poboljšanje prometne protočnosti i sigurnosti.  Osim izgradnje podzemne garaže i nastavka izgradnje Krapinske ulice potrebno je temeljitije preregulirati promet, uvesti više jednosmjernih ulica i riješiti "crne točke" na Ozaljskoj ulici.

Naši članovi u nacionalnim odborima:

 • Petar Anđelović, Odbor za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
 • Joško Budrović, Odbor za turizam.
 • Rudi Grubišić, Odbor za vanjske i europske poslove.
 • Andrea Petrov, Odbor za turizam.
 • dr. sc. Mario Šiljeg, Odbor za zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.
 • dr. sc. Tin Znaor, dr. med., Odbor za zdravstvo.

Da li znate tko su vijećnici u VGČ Trešnjevka sjever?
 

Login Form