HDZ Trešnjevka Sjever

Content View Hits : 1832129

Komentari

71Friday, 01 August 2014 12:27
Željko Gudan
katastrofalno asfaltiranje dionice od Kranjčevićeve ulice do Badalićeve ulice. cijelom dionicom treba ukloniti (isfrezati) asfalt i napraviti novi. Izvoditelj radova su "Zagrebačke ceste"
70Wednesday, 11 June 2014 22:06
Koloman Antolek
Lakše se diše; za početak nije loše. No još uvijek je je odnos cca 4300 : ( 4187+2015 ), barem za sada. U svakom pogledu sve više napredujemo. Bravo
69Wednesday, 23 April 2014 08:51
josip
Već je vrijeme
Izgradnja Trešnjevke sjever - Željko Gudan, dipl.ing. , Administrator
68Thursday, 17 April 2014 13:20
Kevin Agić
Ponosan sam i sretan kaj sam član temeljnog ogranka "silvije Strahimir Kranjčević.
67Monday, 14 April 2014 11:01
Mirko Dekumanović
Bravo HDZ Trešnjevke!
66Thursday, 29 August 2013 22:04
botivoj broz
Koliko su koštale klamerice na uglu Zagorske i Meršičeve i čemu služe?
65Thursday, 29 August 2013 21:58
botivoj broz
Kako su nestale prostorije MZ Ciglenica? Na to pitanje nitko ne daje odgovor.
64Thursday, 23 May 2013 06:52
Dužičanin
I Dužice su bile s vama! Sada ćete nam barem urediti onaj parking! Pozdrav od Dužičaninai Dužičanki!
63Wednesday, 22 May 2013 12:51
M.A.
Čestitke na uspjehu. Krenimo sada u ostvarivanje programa, dokažimo se svojim radom kojim ćemo se moć' pohvalit za 4 godine.
62Tuesday, 21 May 2013 18:42
Marijan Štuban
Čestitke svim izabranima - dosta crvene dominacije na našoj Trešnjevci!
61Tuesday, 21 May 2013 11:02
Tomislava Marinković
Sretni smo i ponosni. Čestitamo od srca jer znamo koliko ste svog slobodnog vremena iskreno i pošteno, bez ikakve osobne koristi, često ga uskraćujući svojoj obitelji, uložili za dobro i pobjedu pravih vrijednosti u svojoj četvrti. Borite se posebno za očuvanje zdrave obitelji u vjekovima napaćenom, a danas od manjina ugroženom hrvatskom narodu. Neka vas sve u vašem radu i borbi za pobjedu dobra čuva i blagoslovi naš Nebeski Svemogući Otac.
60Monday, 20 May 2013 16:47
Dino Žanetić
Hvala Bogu , na Trešnjevci Jug točnije MO Jarun imamo 3 mandatara i imamo šansu da danijel Samaržija postane predsjednik mjesnog odbora ovisi o koaliciji.Vi di se rad cijele TRešnjevke a sada nam je cilj da se pripremimo za parlamentarne izbore , dakle da 1 i 7 izborna jedinica pobjedi na izborima.
59Monday, 20 May 2013 15:27
Čestitke na pobjedi HDZ-a na Trešnjevci!
Ovo je prvi put u postojanju naše četvrti da je pobijedila stranka koja neće više trešnjevku bojati u crveno!

Bravo HDZ Trešnjevke Sjever!
58Monday, 13 May 2013 14:44
Marija Š.
Poštovani,

S obzirom da su sve točke vašeg programa za mene kao rođene Trešnjevčakne sramotne, osim točke dva, jer su vašoj stranci ipak prioriteti životinje i automobili, gdje će voziti, gdje će biti kvalitetno "smjestiti", a pojam pješak za vas ovaj program ne prepoznaje, i još ste se okomili na jadnu Krapinsku ulicu i njene stanovnike i predviđate joj ukrasti još i ono malo elementarnih uvjeta što im je preostalo, da koliko toliko normalno žive.

I zato vam vraćam vas promidžbeni materijal, iako sam srcem uz HDZ, dalje ga dijelite, a ja ću ipak tražiti drugi program za moju mikro sredinu.

Marija Š.

Zagreb, 11.05.2013.
Svibanj 2013 , Administrator
HDZ Trešnjevka
PDF Print E-mail

15. 11. 2018.

Konstituiran Izvršni odbor Mladeži HDZ-a

Na konstitutivnoj sjednici Mladeži HDZ-a Trešnjevke sjever, održanoj 15. studenoga 2018. godine, potvrđeni su izborni rezultati izborne skupštine te izabrani dužnosnici u Izvršnom i Nadzornom odboru.

Za potpredsjednike Izvršnog odbora izabrani su Nina Marić i Marko Kregar, za tajnicu organizacije Andrea Vuletić, za rizničarku Nikolina Marković, a za predsjednika Nadzornog odbora Antun Jakupčić.

Predsjednik MHDZ-a Maks Prebeg zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Robinu Travljaninu te istaknuo da će Mladež HDZ-a nastaviti isticati se aktivnom ulogom u radu stranke, ne samo na kvartovskoj razini, nego i na gradskoj i nacionalnoj.
 

Izvršni odbor Mladeži HDZ-a

Ime i prezime

dužnost

Maks Prebeg

predsjednik

Nina Marić

potpredsjednica

Marko Kregar

potpredsjednica

Andrea Vuletić

tajnica organizacije

Nikolina Marković

rizničarka

Mislav Pervan

član

Karlo Kolesar

član

Marko Sučić

član

 

Nadzorni odbor Mladeži HDZ-a

Antun Jakupčić

predsjednik

Lucija Bublić

članica

Tea Jerković

članica

 


13.11.2018.

Ministar Pavić na tribini Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“

Marko Pavić: Pravo na izbor najpovoljnije mirovine

U organizaciji zagrebačke Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ održana je 13. studenoga 2018. godine u prostorijama HDZ-a Grada Zagreba tribina na temu mirovinske reforme. Tribina je naišla na golem interes, među ostalima, i članova HDZ-a Trešnjevke sjever.

Ministar rada i mirovinskoga sustava, Marko Pavić, predstavio je cjelovitu mirovinsku reformu kojom Vlada Andreja Plenkovića unapređuje mirovinski sustav. Pavić je rekao da je Vlada krenula u mirovinsku reformu kako bi se osigurala održivost mirovinskog sustava, povećale mirovine i riješila generacijska nejednakost umirovljenika.

Ministar je naveo primjer profesorice rođene 1962. godine koja bi bez mirovinske reforme imala nekoliko stotina kuna nižu mirovinu od njene kolegice rođene 1961. i naglasio da Vlada rješava tu nepravdu i omogućuje svim umirovljenicima pravo izbora tj. da imaju mirovinu koja je za njih povoljnija. To znači da će oni koji su uplaćivali u prvi i drugi stup, kada budu išli u mirovinu, moći odabrati žele li prebaciti svoja sredstva iz drugoga u prvi stup i dobiti dodatak od 27% ili će uzeti mirovinu iz prvog i drugog stupa uz dodatak od 20,25% na sredstva iz prvog stupa, ovisno o tome što je za njih povoljnije u trenutku odlaska u mirovinu.

Ministar je pojasnio da će zahvaljujući mirovinskoj reformi svi koji su u privremenoj i starosnoj mirovini moći raditi četiri sata i primati punu mirovinu kao i djelatne vojne osobe, policijski službenici i ovlaštene službene osobe koje će imati i opciju da mogu raditi osam sati i primati pola mirovine. Pavić je podsjetio i na to da su u prve dvije godine mandata Plenkovićeve vlade umirovljenicima mirovine povećane za 6,39%.

Za mlađe generacije, rekao je Pavić, jačat će se drugi stup, a pozvao je sve i da uplaćuju u treći, dobrovoljni mirovinski stup koji je najbolja štednja, kako bi im mirovine bile veće. Nakon ministrovog izlaganja uslijedila su brojna pitanja, među ostalima, i članova HDZ-a Trešnjevke sjever. Domaćin tribine bio je predsjednik zagrebačkih utemeljitelja Radoslav Dumančić.

Tekst i slike preuzete s Facebook stranica Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ / obrada Zvonimir Milas
 

Foto 1: Ministar Pavić

Foto 2: Interes za mirovinsku reformu

Foto 3: Trešnjevčani dobro zastupljeni


13.11.2018

Prvi radni sastanak Povjerenstva za uređenje prostora Remize

Povjerenstvo HDZ-a Trešnjevke sjever za tematizaciju problema uređenja prostora Remize održalo je 13. studenoga 2018. godine svoj prvi radni sastanak. Na sastanku se Povjerenstvo upoznalo s trenutačnom imovinsko-pravnom situacijom na području Remize te je donijelo smjernice za svoj daljnji rad.
 
Odluka o uspostavljanju Povjerenstva za tematizaciju problema uređenja prostora Remize nalazi se u PDF-u na poveznici: Odluka o Povjerenstvu za Remizu.
 

9.11.2018.

Maks Prebeg izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a

Mladež HDZ-a Trešnjevke sjever izabrala je na svojoj izbornoj skupštini 9. studenoga 2018. godine novo vodstvo.
Za predsjednika su se natjecala dvojica kandidata: Maks Prebeg, koji je od 38 članova s pravom glasa dobio 24 glasa te Hrvoje Vraneš 14 glasova.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Lovro Šurić, Nina Marić, Marko Kregar, Nikolina Marković, Mislav Pervan, Karlo Kolesar, Marko Sučić i Andrea Vuletić.  Za članove Nadzornog odbora izabrani su Lucija Bublić, Tea Jerković i Antun Jakupčić.

Predsjednik te članovi izvršnog odbora i nadzornog odbora izabrani su na mandat od dvije godine. Ujedno je došlo i do svojevrsne smijene naraštaja, jer je dobna granica za sudjelovanje u organizaciji Mladeži HDZ-a spuštena sa 35 na 30 godina starosti.

Posebno nam je drago što je trešnjevačka mladež HDZ-a imala dva kandidata za predsjednika, što potvrđuje da je Trešnjevački HDZ pluralističkog i demokratskog duha, upravo onako kako je to slučaj u sredinama razvijenih demokratskih standarda, sredinama za koje je naš pokojni predsjednik Franjo Tuđman govorio da im i mi Hrvati pripadamo, u kulturološkom smislu napose.  

Z.M.  

Foto 1: Predsjednik MHDZ-a Trešnjevke sjever Maks Prebeg

Foto 2: Visok odziv mladih HDZ-a na izbornoj skupštini

Foto 3: Mladež HDZ-a Trešnjevke sjever


15.10.2018.

Pouke i poruke Hrvatima s Općih izbora u BiH

7. listopada održani su Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Biralo se nacionalnog predstavnika u tročlanom predsjedništvu te zastupnike u parlamentima BiH, Federacije BiH kao i zastupnike u županijama Federacije BiH.  Interes Hrvata za izbore je bio golem, no, službeno je Sarajevo, zajedno s bošnjačkim političkim tijelom administrativnim nasiljem Hrvate zakinulo njihov demokratski legitimitet.

Dakle, Opći izbori u BiH pokazali su nam sljedeće:

 1. Da Hrvatima i dalje njihove najviše predstavnike biraju ili određuju Bošnjaci.
 2. Da je upadljivo visok broj poništenih ili nevažećih izbornih listića, upravo tamo gdje Hrvati žive u okruženju Bošnjaka. Primjerice, 20-ak posto poništenih glasačkih listića je bilo u Zavalju, Žegaru ili Kraljevoj Sutjesci.
 3. Da velikoj većini Hrvata, državljana BiH, s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a koji su se registrirali za dopisno glasovanje u BiH, Središnje izborne povjerenstvo u Sarajevu nije dostavilo dopis sa pozivom za dopisno glasovanje.

  Na primjeru Trešnjevke sjever to izgleda ovako: preko izbornoga stožera HDZ-a Trešnjevke sjever za izbore u BiH prijavile su se 63 osobe za glasovanje. Od toga broja smo za 47 osoba dobili povratnu informaciju jesu li stvarno i dobili dokumentaciju za glasovanje ili ne. Utvrđeno je sljedeće: 8 osoba je dobilo dokumentaciju, 1 osoba je glasovala u BiH, dok 38 osoba nije dobilo dokumentaciju za dopisno glasovanje. Iz našeg uzorka proizlazi da je tek jedna petina Hrvata prijavljenih za dopisno glasovanje i mogla ostvariti svoje biračko pravo.

  Stvarne razmjere diskriminacije Hrvata, službeno Sarajevo pritom prikriva i ne prikazuje. Tako je, primjerice, zamjenica koordinatora izbornog stožera HDZ-a Trešnjevke sjever Danijela Blažanović na uzorku od nama poznatih 15 prijavljenih osoba, uvidom u Izvod u centralni birački spisak za glasovanje izvan BiH za opće izbore u 2018. godini, provjerila što se s tim biračima desilo. Međutim, na službenom popisu osoba kojima je odbijen upis našle su se svega tri osobe, dok o preostalih 12 uopće nema spomena.

  Uz broj odbijenih glasača za dopisno glasovanje, koje je Sarajevo službeno navelo, sa tek 9.098, možemo na našemu uzorku pretpostaviti da stvari broj zakinutih državljana iznosi oko 45.000.
 4. Da Bosna i Hercegovina nije organizirala izbore u svome veleposlanstvu u Zagrebu, ali jest u Beogradu, Beču i drugdje.

Republika Hrvatska je potpisnica međunarodnih sporazuma kojima jamči ne samo brigu o ravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, nego je i jamac sigurnosti i opstojnosti te iste tvorevine. Stoga HDZ Trešnjevke sjever podržava nastojanja najviših predstavnika hrvatske državne vlasti da osiguraju trajnu opstojnost i punu ravnopravnost Hrvatima na prostorima koji su autohtono njihovi.

Zvonimir Milas
 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

15.10.2018.

Rezultati PostEuropovog izbora za najljepšu prigodnu marku iz serije „Europa“

Treće mjesto za poštansku marku „Mosta dr. Franje Tuđmana“

U konkurenciji od 57 država Republika Hrvatska (Hrvatska pošta) je prema ocjeni stručnog žirija PostEuropa (PostEurop je udruženje europskih javnih poštanskih operatora), osvojila treće mjesto i brončanu nagradu na ovogodišnjem natjecanju za izbor najljepše marke „Europa“ na temu mostova.

Podsjetimo, Hrvatska pošta prijavila je na natjecanje prigodnu poštansku marku s motivom Mosta dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Izbor za najljepšu poštansku marku „Europa“, provodio se i putem on-line natječaja. Ova obavijest prvo je objavljena na web stranici HDZ Trešnjevka Sjever 14. svibnja 2018.

Premda je PostEuropa, kao neovisno tijelo, sastavljeno od sedmoro inozemnih eksperata za filateliju i dizajnera poštanskih maraka u Europi, prepoznalo ljepotu, uspješnu kompoziciju i dizajn hrvatske poštanske marke, to se ne može reći i za hrvatske glasače.

Naime, u izbor najljepše marke u Europi mogli su se elektronskim putem uključiti i hrvatski građani. A od njih je hrvatska poštanska marka dobila svega 367 glasa te je s tim skromnim rezultatom završila tek na 8. mjestu.

Opširnije izvješće o izboru najljepše europske marke možete pročitati klikom na poveznicu u PDF-u: 3. mjesto za Most dr. Franje Tuđmana.

Tajnica Izvršnog odbora Temeljne organizacije „Antun Mihanović“
dr.sc. Stela Prislan Fujs

 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

5.10.2018.

Sjećanje na poginule trešnjevačke branitelje

Članovi Hrvatske demokratske zajednice te članovi obitelji i suborci poginulih hrvatskih branitelja okupili su se na 27. obljetnicu ustrojavanja naše 149. „Trešnjevačke“ brigade Hrvatske vojske kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku Stara Trešnjevka.  Prisjetili smo se poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, bez kojih samostalne hrvatske države ne bi bilo i bez čije žrtve mi danas ne bismo uživali nacionalnu slobodu.

Koordinator Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Organizacije HDZ-a gradske četvrti Trešnjevke sjever brigadir Željko Mustapić iznio je par crtica iz povijesti 149. brigade.  

U razdoblju od 1991. do 1995. godine, u Brigadu je bilo uključeno više od 5600 branitelja; 130 pripadnika brigade je bilo lakše ranjeno, 28 teško ranjeno, a sljedeći branitelji s Trešnjevke su dali svoje živote:

 • Mario Babić
 • Ivica Vidović
 • Branko Farkaš
 • Ivan Franjić
 • Mislav Tkalec
 • Damir Pokić
 • Duško Popović
 • Damir Sajko
 • Tomislav Vužić-Mohenski
 • Ivica Žunić

U njihovu spomen kao i svih drugih hrvatskih branitelja položili smo vijenac i upalili svijeće te se zajednički pomolili.

Vječna im slava i hvala!

Zvonimir Milas
Predsjednik Organizacije gradske četvrti HDZ-a Trešnjevke sjever

 

  

  

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

Hrvati podrijetlom iz Bosne i Hercegovine iziđite na izbore!

Organizacija gradske četvrti Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever poziva sve Hrvate, koji su podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, da iziđu na opće izbore u Bosni i Hercegovini i izaberu svoje legitimne predstavnike.
Izlaskom na izbore Hrvati Bosne i Hercegovine ostvaruju svoje neraskidivo pravo odlučivanja o sudbini svoga zavičaja i autohtono hrvatskih zemalja Hercegovine i Bosne.

Opći izbori održavaju se u nedjelju 7. listopada 2018. godine i na njima Hrvati biraju predstavnika Hrvata u tročlanom predsjedništvu Bosne i Hercegovine te svoje zastupnike u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i svoje zastupnike u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Svaki hrvatski glas doprinosi osiguranju opstojnosti, ravnopravnosti i državotvornosti Hrvata na prostorima koje Hrvati u kontinuitetu nastanjuju od vremena najranijih hrvatskih kneževina do danas, a koji s područjem Republike Hrvatske tvore prirodnu geografsku cjelinu.

Zvonimir Milas
Predsjednik Organizacije gradske četvrti HDZ-a Trešnjevke sjever

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

POZIV 

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice,

povodom godišnjice osnivanja 149. "Trešnjevačke" brigade Hrvatske vojske, pozivamo Vas da nam se pridružite u petak, 5. listopada 2018. u 17,00 sati, uz spomenik poginulim i nestalim braniteljima u parku "Stara Trešnjevka", gdje ćemo upaliti svijeće i prisjetiti se poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,

Željko Mustapić
Koordinator Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Organizacije HDZ-a gradske četvrti Trešnjevke sjever

Zvonimir Milas
Predsjednik Organizacije HDZ-a gradske četvrti Trešnjevke sjever

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

19.6.2018.

Novo vodstvo Temeljnog ogranka „S.S.Kranjčević“

U utorak, 19. lipnja održana je izvanredna izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a „S.S. Kranjčević“ na kojoj je za predsjednicu izabrana Sabina Kucelj.  U izvršni odbor izabrani su: Ivona Bekavac  Žauhar, Ines Kelemen, Katarina Ćurak, Marija Brkljačić, Stjepan Brčić i Ivan Teo Jović.

  

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

17.6.2018

Član HDZ-a Trešnjevke sjever najuspješniji polaznik Političke akademije HDZ-a

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković svečanost uručio je uvjerenja o završenom Programu političkog menadžmenta polaznicima 11. naraštaja Političke akademije Zaklade hrvatskoga državnoga zavjeta.

Uvjerenja su primila 43 polaznika cjeloživotnog obrazovanja političkoga usavršavanja. Najbolji polaznik 11. generacije Akademije, Sebastian Tončić, zahvalio je vodstvu Zaklade i predavačima na uloženom trudu i znanju.

Svečanost dodjele uvjerenja polaznicima održana je prigodom obilježavanja 29. obljetnice osnutka naše stranke 17. lipnja 2018. godine u prostorijama Zaklade hrvatskoga državnoga zavjeta.

Ponosni smo na člana naše područne organizacije Sebastiana Tončića, sa željom da usvojena znanja i vještine implementira u budućim aktivnostima HDZ-a Trešnjevke Sjever.

slika 1: Čestitka predsjednika stranke Andrije Plenkoviću članu HDZ-a Trešnjevke sjever Sebastianu Tončiću

slika 2: Član HDZ-a Trešnjevke sjever Sebastian Tončić

slika 3: Polaznici 11. naraštaja Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta

  

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

17.5.2018

19. lipnja - Izvanredni izbori u Temeljnom ogranku S.S. Kranjčević

Povjerenstvo Temeljnog ogranka S.S. Kranjčević donijelo je 16. svibnja 2018. jednoglasno slijedeću

ODLUKU O ODRŽAVANJU IZVANREDNE IZBORNE SKUPŠTINE

I.    Donosi se Oluka o održavanju izvanredne izborne skupštine Temeljnog ogranka S.S. Kranjčević dana 19. lipnja 2018. u 19 sati u prostoru mjesnog odbora S.S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a, velika dvorana.

II.    Predsjednik i 6 članova Izvršnog odbora temeljnog ogranka S.S. Kranjčević bit će izabrani od članova koji dostave kandidaturu u skladu sa Statutom i Propisnikom HDZ-a.

III.    Svi zainteresirani članovi Temeljnog ogranka S.S. Kranjčević dužni su svoje kandidature dostaviti tajniku Povjerenstva i to najkasnije 48 sati prije održavanja izborne skupštine (17. lipnja u 19,00 sati) u prostorijama Temeljnog ogranka S.S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.

IV.    Kandidati imaju pravo zatražiti uvid u evidenciju članstva Temeljnog ogranka S.S. Kranjčević.

V.    Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Predsjednik Povjerenstva:                            
Stjepan Brčić v.r.


15.05.2018

Imenovano Povjerenstvo za provedbu unutarstranačkih izbora na temeljnom ogranku S.S. Kranjčević


Temeljem članka 19. Statuta Hrvatske demokratske zajednice Područni odbor HDZ-a Trešnjevke sjever je na prijedlog predsjedništva područne organizacije usvojio Odluku o imenovanju predsjednika i četiri člana Povjerenstva temeljnog ogranka S.S.Kranjčević.

Imenovani su:
Stjepan Brčić, predsjednik
Sabina Kucelj, član
Vlatko Mićković, član
Maja Brkljačić, član
Ivan Teo Jović, član

Povjerenstvo će raspisati unutarstranačke izbore i predstavljati temeljni ogranak do dana održavanja izbora. Odluka stupa na snagu danom donošenja.
    
U Zagrebu, 15. svibnja 2018.

Zvonimir Milas
Predsjednik područnog odbora

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

14.5.2018

Glasovanje za najljepšu europsku poštansku marku iz serije „Europa“

Hrvatski kandidat: poštanska marka s motivom Mosta dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku!

Uključite se odmah! Dajte svoj glas ovoj prekrasnoj marki i pomozite joj da pobijedi u konkurenciji između 55 država. O Vama ovisi pobjeda!

PostEurop, udruga europskih javnih poštanskih operatora, u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja objavila je natječaj za najljepšu marku iz serije „Europa“. Tema ovogodišnjeg izdanja su mostovi.

Svoj glas za najljepšu poštansku marku možete dati na internetskoj stranici www.posteurop.org/europa2018.
 
Nakon klika na spomenutu web stranicu, u 4 jednostavna koraka obavit ćete glasovanje, a ako Vam oko toga treba pomoć, upute za glasovanje su u prezentaciji u privitku.

Glasovanje je otvoreno do 9. rujna 2018., ali ne čekajte, odvojite manje od dvije minute svog vremena i dajte svoj glas odmah! Pozovite svoje prijatelje da i oni glasuju.

Pobjednička marka bit će proglašena 3. listopada 2018. u Gruziji.  Neka pobjedi naša marka s motivom mosta dr. Franje Tuđmana!

Dr. sc. Stela Prislan Fujs
Tajnica Izvršnog odbora TO "A. Mihanović"

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

24.3.2018.

Novo vodstvo Temeljnog ogranka „Antuna Mihanovića“

U subotu, 24. ožujka održana je izvanredna izborna skupština Temeljnog ogranka HDZ-a „Antuna Mihanovića“ na kojoj je za predsjednicu izabrana Danijela Blažanović. U izvršni odbor izabrani su: Gordana Brozović, Antun Mlinarić, Jure Murgić, Stela Prislan Fujs, Branka Štivičić, Ivan Vukadin.

 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

21.2.2018

28. obljetnica trešnjevačke organizacije HDZ-a

Područne organizacije HDZ-a Trešnjevke jug i Trešnjevke sjever obilježile su na zajedničkoj svečanoj sjednici područnih odbora 21. veljače u Velikoj dvorani Mjesnog odbora „Samoborček“ 28. godišnjicu osnutka Hrvatske demokratske zajednice na tadašnjoj općini Trešnjevka.

Pozdravne riječi gostima te utemeljiteljima i članovima trešnjevačkoga HDZ-a uputili su domaćini, predsjednici područnih organizacija HDZ-a Trešnjevke sjever Zvonimir Milas i Trešnjevke jug Danijel Samaržija.

Osvrt na osnivanje trešnjevačke organizacije HDZ-a dao je Tomislav Družak, prvi predsjednik trešnjevačke općinske organizacije HDZ-a. Detaljan prikaz o prvim koracima HDZ-a na Trešnjevci donosimo u cijelosti u dokumentu PDF-a, koji može poslužiti kao povijesni doprinos proučavanju početaka naše državotvorne stranačke organizacije u demokratskom i slobodarskom ozračju u nastanku.

Družak je kazao kako se značenje dana konstituiranja prvoga slobodno izabranoga Hrvatskog sabora 30. svibnja 1990. godine u hrvatskom narodu duboko usjeklo u pamćenje kao ključni kolosalni događaja na putu ka državnoj samostalnosti i demokraciji. Stoga, Družak predlaže da se 30. svibnja ubuduće opet obilježava kao nacionalni blagdan Dana državnosti. Pažnju trešnjevačkih utemeljitelja pobudila je i Družakova najava rada na objavljivanju spomenara o osnivanju i radu organizacije HDZ-a na Trešnjevci.

O značenju političkoga djelovanja utemeljitelja govorio je Mario Kapulica, nacionalni predsjednik Kluba utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“. Obrise aktualnoga političkog stanja u Gradu Zagrebu prikazao je Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke gradske organizacije HDZ-a i ujedno predsjednik Zagrebačke gradske skupštine.    

Sjednicu su svojom nazočnošću uveličali saborski zastupnici Željko Reiner, Ljubica Lukačić, Ivan Ćelić i Tomislav Sokol te brojni državni tajnici i pomoćnici ministara. Sve stolice u Velikoj dvorani Mjesnog odbora „Samoborček“ bile su popunjene, a brojni članovi pomno su pratili govore stojeći. Sjednica je završila živahnim i neformalnim druženjem naših članova.

 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski društveno aktivna


Članice zajednice žena HDZ KZ Trešnjevka sjever posjetile su Caritasovu Kuću Trešnjevka te uručile prigodne poklone za 16 štićenika doma i uljepšale im božićne blagdane.

Zajednica žena HDZ Katarina Zrinski Trešnjevka sjever organizirala je Adventsko druženje uz prekrasnu izložbu o anđelima autorice Mirjane Kranželić. Druženje je bilo humanitarnog karaktera jer su od članova i simpatizera HDZ-as prikupljeni novčani prilozi koji su donirani Zajednici susret I Caritasovom domu “Kuća Trešnjevka”

Članice zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Trešnjevke sjever sudjelovale su u povorci podrške oboljelima od raka dojke povodom Dana ružičaste vrpce, u organizaciji udruge „Europa Donna Hrvatska”.

Članice Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i Mladež HDZ-a Trešnjevka sjever darivali su ruže svim majkama na Trešnjevačkom trgu, a povodom Majčinog dana.

Članice zajednice žena HDZ KZ Trešnjevka sjever tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore, biciklima su obišle cijelu Trešnjevku sjever ukazujući na važnost izgradnje biciklističkih staza na području cijele Trešnjevke.U organizaciji zajednice žena HDZ- a Katarina Zrinski Trešnjevka sjever i ove godine organizirana je tradicionalna, humanitarna Uskrsna košarica za potrebite obitelji s područja Trešnjevke sjever.

 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

12.02.2018.

POZIVNICA

Poštovani,

čast nam je pozvati Vas na svečanu sjednicu povodom obilježavanja 28. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka, koja će se održati u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.

Radujemo se Vašem dolasku

HDZ Trešnjevka sjever
HDZ Trešnjevka jug

 

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

17.11.2017

Trešnjevka za Vukovar i Škabrnju

Tisuće svijeća duž Vukovarske ulice Zagrepčani su zapalili večeras kao uvod u obilježavanje 18. studenoga, dana kada je prije 26. godina pao Vukovar i počinjen masakr u Škabrnji.

U koloni prema muralu članovi HDZ Trešnjevka sjever uputili su se zajedno s djecom iz OŠ Ljubljanica, Udrugom Hvidr-a Trešnjevka i ostalim građanima, gdje su župnik i svi prisutni uputili molitvu te zapalili svijeće. Dio se uputio Vukovarskom, a dio u Crkvu Sv. Josipa na misu za poginule i domovinu.

  


POZIV

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i ove godine ćemo obilježiti paljenjem lampaša i svijeća duž Ulice grada Vukovara.  Obilježavanje će tradicionalno započeti 17. studenoga u 18 sati paljenjem svijeća duž Ulice grada Vukovara, a potom će se u 18.30 sati ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski održati središnji događaj paljenja lampaša u obliku križa i slova V kao Vukovar, uz molitvu.

Pozivamo Vas na okupljanje u petak 17.11.2017. u 17.40 sati u u Ozaljskoj 16 (od tamo krećemo).

 

Add your comment

Your name:
Comment:
PDF Print E-mail

12.11.2017.

ZVONIMIR MILAS novi predsjednik Područne organizacije HDZ-a Trešnjevka Sjever

Na izvanrednim unutarstranačkim izborima za predsjednika Područne organizacije Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevka Sjever održanim 12.11.2017. godine između dvojice kandidata izabran je gospodin Zvonimir Milas sa 146 glasova. Drugi kandidat za predsjednika bio je gospodin Krešimir Matoković koji je dobio 97 glasova. Jedan glas bio je nevažeći.

Izbori su na ovoj organizacijskoj razini po prvi put provedeni  po načelu jedan član jedan glas čime je svim članovima omogućeno da neposredno odlučuju o izboru dužnosnika i tijela stranke. Ovakav način izbora predstavlja najveći demokratski standard i sigurno će doprinijeti ubuduće boljoj organiziranosti i boljem radu stranke i time stvoriti preduvjete za uspješnije rješavanje svih onih društvenih pitanja koja su u njenom djelokrugu rada.

Izborna kampanja kao i sami izbori protekli su u najboljem redu u duhu međusobnog  poštivanja i uvažavanja  različitosti u pristupu pojedinim društvenim i stranačkim problemima koje su zastupali kandidati, a sve u želji za što uspješnije njihovo rješavanje.

Obojica kandidata su u svojoj kampanji obećali da će nakon izbora ako pobijede nastaviti voditi Područnu organizaciju bez diskriminacije članstva s obzirom na to za kojega su se kandidata u kampanji opredijelili i da će u tom smislu svaki član sukladno svojim sposobnostima i angažmanu pod jednakim uvjetima moći naći svoje odgovarajuće mjesto u stranci. To su pravila demokratskih društava kojih se trebamo i moramo pridržavati jer u protivnom imali bi ponovno diktaturu i jednoumlje jednog dijela društva nad ostalima kao što smo imali prije demokratskih promjena.

Novoizabrani predsjednik Zvonimir Milas rođen je 1963. godine u Imotskom. Po ocu je podrijetlom iz Zmijavaca, a po majci iz šokačke obitelji iz Gornje Vrbe.

Od prve do 11. godine života živio je u Zagrebu. Potom je proveo preko 20 godina u Beču, u Austriji te gotovo pet godina u Londonu, u Engleskoj. Od 37. godine života živi u Hrvatskoj. Oženjen je, ima suprugu i dvije kćeri.

Studirao je trgovačke znanosti i završio studij komunikacija i marketinga te studij odnosa s javnošću. Bavi se podukom njemačkoga jezika i uređuje njemačke vijesti na Glasu Hrvatske.

Članom Hrvatske demokratske zajednice postaje 15. studenoga 1989. godine. Vijećnik je Hrvatske demokratske zajednice u Vijeću gradske četvrti Trešnjevke sjever.

JI.

 

Add your comment

Your name:
Comment:
«StartPrev12NextEnd»

Page 2 of 2
 

NAJAVE


Godišnjica osnutka 149. "Trešnjevačke" brigade HV, u petak, 5. listopada 2018. u 17,00 sati, uz spomenik poginulim i nestalim braniteljima u parku "Stara Trešnjevka".


SVEČANA SJEDNICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 28. OBLJETNICE OSNUTKA HDZ TREŠNJEVKA, u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.


Poštovani članovi i simpatizeri, pozivamo Vas na

MOTIVACIJSKO DRUŽENJE I PREDSTAVLJANJE KANDIDATA HDZ-a
za Vijeće gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora Trešnjevke sjever, u srijedu, 19. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati, u dvorani MO Samoborček, Nova cesta 37.  Veselimo se Vašem dolasku!


Naša tradicionalna akcija
PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE
u subotu 8.4.2017.
od 10 do 12 sati,
na Trešnjevačkom trgu (sjeverni pristup Trešnjevačkoj tržnici, ispred cvjećarnica).
Vidimo se u što većem broju!


Obilazak temeljnih ogranaka Trešnjevke sjever

 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 18:00 satii, TO HDZ S. S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.
 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 19:00 satii, TO HDZ Ljubljanica i TO HDZ dr Ante Starčević, Dragutina Golika 44.
 • Utorak 4.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Antun Mihanović, Drenovačka 4.
 • Srijeda 5.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Nikola Tesla, Ozaljska 16.
 • Srijeda 5.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Rudeš, Rudeška cesta 71.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 17:00 sati, TO HDZ Samoborček, Nova cesta 37.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Ciglenica, Selska cesta 44.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Stara Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Pongračevo, Opatijski trg 10.

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever,
pozivamo Vas na druženje s našim gradonačelničkim kandidatom dr. Dragom Prgometom u srijedu, 29. ožujka u 17:30h. Adresa: Horvaćanska cesta 54, prostorije Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.
Veselimo se Vašem dolasku,
Područni odbor HDZ-a
Trešnjevka sjever


41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 29.03.2016. godine, održat će se 41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 09.02.2016. godine, održat će se 40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 29.10.2015. godine, održat će se 37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U petak, 25.09.2015. godine, održat će se 36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


34. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 18.06.2015. godine, održat će se 35. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 28.04.2015. godine, održat će se 31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 09.04.2015. godine, održat će se 30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka

U četvrtak, 19.02.2015. s početkom u 19:00 sati, u u dvorani mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, održat će se proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka. DOBRODOŠLI!


27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 05.02.2015. godine, održat će se 27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


PREDSJEDNIČKI IZBORI

POBJEDA!!


IZBORI ZA EU PARLAMENT

POBJEDA!!

Rezultati izbora na Trešnjevci sjever:
 1. HDZ - HSS - HSP AS - BUZ - ZDS - HDS: 
  4300 glasova!!
 2. SDP - HNS - IDS - HSU:
  4187 glasova.
Detaljnije ovdje.


NAJAVE


Autobus za Vukovar

Gradski odbor i ove godine organizira obilježavanje Dana grada heroja Vukovara, cjelodnevnim posjetom Vukovaru, u utorak 18.11.2014.  Autobus kreće ispred Gradskog poglavarstva (vrijeme ćemo javiti naknadno).  Svaki sudionik participira u troškovima sa 60,00 kuna.  Zainteresirani se trebaju javiti predsjedniku svog temeljnog ogranka, najkasnije do četvrtka 13.11.2014. do 16:00 sati.


Mini klauzura HDZ-a

Mini klauzuri će nazočiti Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.  U srijedu, 29.10.2014. u 19:00 sati, u dvorani Doma kulture Prečko, Prečko 2a, Zagreb


Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježavanje u subotu, 23.8.2014, prema sljedećem rasporedu:

 • 10:00 - Mirogoj: Središnji križ i grob Brune Bušića.
 • 11:00 - ŽupaTijelo Kristovo, Sopot

21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 30.06.2014. godine, održat će se 21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a

Dana 17. lipnja 2014. godine obilježavamo 25. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, prema sljedećem programu:

 • 8:30 - polaganje vijenaca na Oltar Domovine
 • 9:00 - polaganje vijenaca uz poprsje ispred rodne kuće i spomenika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću
 • 9:15 - polaganje vijenaca na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju
 • 10:00 - Misa u Crkvi Sv. Mati Slobode
 • 12:00 - XVI. Opći sabor HDZ-a - izvještajni, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
 • 18:00 - Svečanost - NK "Jarun"
 • 19:00 - nogometna utakmica: HDZ - Humane zvijezde - NK "Jarun"

18. i 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 26.05.2014. godine, održat će se 18. (telefonska) sjednica, a u utorak, 27.05.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Izbori za EU parlament

U nedjelju, 25.5.2014.


Motivacijski Sabor HDZ-a

U subotu, 17.5.2014. Dvorana "Dražen Petrović" (Cibona); akreditacija i ulazak u dvoranu od 11 sati.


Kandidati „plave skupine“ u Zagrebu: Tribina „Žene poduzetnice i mladi u EU“

U petak, 16.5.2014. i 19:00 sati, Dvorana MS "Samoborček", Nova cesta 37.


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 5.5.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu akciju Područnog odbora, podjelu maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, u subotu, 12.4.2014., u 10:00 sati, na Trešnjevačkom trgu (ispred Cvjećarnica).

"USKRŠNJA KOŠARICA"

Donacije (novčani prilozi ili namirnice) za našu tradicionalnu akciju "Uskršnja kosarica" za potrebite obitelji na Trešnjevci, zaprimat ce se također u subotu, 12.4.2014., u vremenu od 8:30 do 12:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16.  Hvala!

Vidimo se u što većem broju!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 7.4.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 01.04.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Nikola Tesla

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Tesla na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 5.3.2014., s početkom u 18:00 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Nikola Tesla, Ozaljska 16.


16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 25.02.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 24. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka

Čast nam je pozvati Vas na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Područnog odbora Trešnjevka, koja će se održati u utorak, 18.2.2014. godine u 18:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.  Veselimo se Vašem dolasku!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 3.2.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Rudeš

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Rudeš na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 29.1.2014., s početkom u 18:30 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Rudeš, Rudeška cesta 71. 


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 13.1.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb.


LOKALNI IZBORI 2013 - rezultati

Područni odbor HDZ Trešnjevka sjever, na lokalnim izborima održanim 19.5.2013. godine, ostvario je izuzetan uspjeh:
 • Nakon više od deset godina, imamo svog zastupnika u Gradskoj skupštini!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u VGČ s 3 na 5!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u vijećima mjesnih odbora s 12 na 21!

Izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s Trešnjevke sjever: Dražan Bilokapić.

Izabrani vijećnici u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka sjever:

 1. dr. sc. Goran Gašparović
 2. Dražan Bilokapić, spec. oec.
 3. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 4. Davor Borošak
 5. Anđelka Kalfić, mag. math.

Izabrani vijećnici u vijećima mjesnih odbora:

VMO "Antun Mihanović"

 1. dr. sc. Tin Znaor, dr. med.
 2. Josip Horvat

VMO Ciglenica

 1. mr. Joško Budrović, dipl. ing.
 2. Robert Čirko, bacc. ing.
VMO "dr. Ante Starčević"
 1. Klara Horvatić
 2. Ivan Šekelja

VMO Ljubljanica

 1. Davor Borošak
 2. Ana Vučur

VMO "Nikola Tesla"

 1. Vitomir Gregorati
 2. Željko Gorički

VMO Pongračevo

 1. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 2. Marija Miljak

VMO Rudeš

 1. mr. sc. Nikola Anić
 2. Dominik Alpeza
 3. Iva Knezović

VMO "Samoborček"

 1. Željko Duić
 2. Dunja Mihelj

VMO "S. S. Kranjčević"

 1. Željko Gudan, dipl. ing.
 2. Snježana Žuglić

VMO Stara Trešnjevka

 1. dr. sc. Mario Šiljeg
 2. Tonko Martinis

GRADSKA ČETVRT TREŠNJEVKA SJEVER

PROGRAM ZA VGČ – TREŠNJEVKA SJEVER

 1. Izgradnja podzemne garaže.  Izgradnja podzemne garaže neposredno uz Trešnjevački trg. Time bi se trajno riješio nedostatak parkirnog prostora ali bi se poboljšao i protok vozila.
 2. Izgradnja dječjeg vrtića.  Izgradnja područnog dječjeg vrtića u novom naselju Selska-Baštijanova. Time bi se dobrim dijelom smanjile liste čekanja na upis.
 3. Nastavak izgradnje Krapinske ulice.  Nužno je nastaviti započetu izgradnju Krapinske (produžene Kranjčevićeve) ulice preko Selske ceste do Zagrebačke ceste čime bi se prometno rasteretile Baštijanova, Selska, Zagorska, Zagrebačka i druge ulice u okruženju.
 4. Bolji uvjeti za kućne ljubimce.  Uređenje većeg parka za kućne ljubimce na zelenoj površini Krapinska-Selska-Zagorska.
 5. Poboljšanje prometne protočnosti i sigurnosti.  Osim izgradnje podzemne garaže i nastavka izgradnje Krapinske ulice potrebno je temeljitije preregulirati promet, uvesti više jednosmjernih ulica i riješiti "crne točke" na Ozaljskoj ulici.

Naši članovi u nacionalnim odborima:

 • Petar Anđelović, Odbor za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
 • Joško Budrović, Odbor za turizam.
 • Rudi Grubišić, Odbor za vanjske i europske poslove.
 • Andrea Petrov, Odbor za turizam.
 • dr. sc. Mario Šiljeg, Odbor za zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.
 • dr. sc. Tin Znaor, dr. med., Odbor za zdravstvo.

Da li znate tko su vijećnici u VGČ Trešnjevka sjever?
 

Login Form