HDZ Trešnjevka Sjever Prometna studija za Trešnjevku sjever

Content View Hits : 1832170

Komentari

49Friday, 01 August 2014 12:27
Željko Gudan
katastrofalno asfaltiranje dionice od Kranjčevićeve ulice do Badalićeve ulice. cijelom dionicom treba ukloniti (isfrezati) asfalt i napraviti novi. Izvoditelj radova su "Zagrebačke ceste"
48Wednesday, 11 June 2014 22:06
Koloman Antolek
Lakše se diše; za početak nije loše. No još uvijek je je odnos cca 4300 : ( 4187+2015 ), barem za sada. U svakom pogledu sve više napredujemo. Bravo
47Thursday, 17 April 2014 13:20
Kevin Agić
Ponosan sam i sretan kaj sam član temeljnog ogranka "silvije Strahimir Kranjčević.
46Monday, 14 April 2014 11:01
Mirko Dekumanović
Bravo HDZ Trešnjevke!
45Thursday, 29 August 2013 22:04
botivoj broz
Koliko su koštale klamerice na uglu Zagorske i Meršičeve i čemu služe?
44Thursday, 29 August 2013 21:58
botivoj broz
Kako su nestale prostorije MZ Ciglenica? Na to pitanje nitko ne daje odgovor.
43Thursday, 23 May 2013 06:52
Dužičanin
I Dužice su bile s vama! Sada ćete nam barem urediti onaj parking! Pozdrav od Dužičaninai Dužičanki!
42Wednesday, 22 May 2013 12:51
M.A.
Čestitke na uspjehu. Krenimo sada u ostvarivanje programa, dokažimo se svojim radom kojim ćemo se moć' pohvalit za 4 godine.
41Tuesday, 21 May 2013 18:42
Marijan Štuban
Čestitke svim izabranima - dosta crvene dominacije na našoj Trešnjevci!
40Tuesday, 21 May 2013 11:02
Tomislava Marinković
Sretni smo i ponosni. Čestitamo od srca jer znamo koliko ste svog slobodnog vremena iskreno i pošteno, bez ikakve osobne koristi, često ga uskraćujući svojoj obitelji, uložili za dobro i pobjedu pravih vrijednosti u svojoj četvrti. Borite se posebno za očuvanje zdrave obitelji u vjekovima napaćenom, a danas od manjina ugroženom hrvatskom narodu. Neka vas sve u vašem radu i borbi za pobjedu dobra čuva i blagoslovi naš Nebeski Svemogući Otac.
39Monday, 20 May 2013 16:47
Dino Žanetić
Hvala Bogu , na Trešnjevci Jug točnije MO Jarun imamo 3 mandatara i imamo šansu da danijel Samaržija postane predsjednik mjesnog odbora ovisi o koaliciji.Vi di se rad cijele TRešnjevke a sada nam je cilj da se pripremimo za parlamentarne izbore , dakle da 1 i 7 izborna jedinica pobjedi na izborima.
38Monday, 20 May 2013 15:27
Čestitke na pobjedi HDZ-a na Trešnjevci!
Ovo je prvi put u postojanju naše četvrti da je pobijedila stranka koja neće više trešnjevku bojati u crveno!

Bravo HDZ Trešnjevke Sjever!
37Monday, 13 May 2013 14:44
Marija Š.
Poštovani,

S obzirom da su sve točke vašeg programa za mene kao rođene Trešnjevčakne sramotne, osim točke dva, jer su vašoj stranci ipak prioriteti životinje i automobili, gdje će voziti, gdje će biti kvalitetno "smjestiti", a pojam pješak za vas ovaj program ne prepoznaje, i još ste se okomili na jadnu Krapinsku ulicu i njene stanovnike i predviđate joj ukrasti još i ono malo elementarnih uvjeta što im je preostalo, da koliko toliko normalno žive.

I zato vam vraćam vas promidžbeni materijal, iako sam srcem uz HDZ, dalje ga dijelite, a ja ću ipak tražiti drugi program za moju mikro sredinu.

Marija Š.

Zagreb, 11.05.2013.
Svibanj 2013 , Administrator
36Thursday, 02 May 2013 10:29
Aleksandar Magnus
Da, a što ako se oni samo time budu bavili?
PDF Print E-mail

31.10.2013. - NAJAVA

11. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 07.11.2013. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 11. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever, sa sljedećim prijedlogom dnevnog reda:
 1. Prezentacija Projekta analize stanja s prijedlogom poboljšanja funkcioniranja prometa na području Gradske četvrti Trešnjevka-sjever

Napominjemo da svakog radnog dana od 8,30 do 15,30 sati, a utorkom od 8,30 do 18,00 sati možete izvršiti uvid u Projekt analize stanja s prijedlogom poboljšanja funkcioniranja prometa na području Gradske četvrti Trešnjevka-sjever, u prostorijama Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-sjever, Park Stara Trešnjevka 2, I kat - soba 215.

Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


24.9.2012.

Prijedlozi PO HDZ Trešnjevke sjever za prometnu studiju

Područni odbor HDZ-a Trešnjevka sjever je uputio Vijeću gradske četvrti dopis s prijedlozima članova i građana za uvrštenje u prometnu studiu za Trešnjevku sjever.  Dopis možete pročitati ovdje (PDF).


13.9.2012.

U izradi prometna studija za Trešnjevku sjever

Vijeće gradske četvrti Trešnjevka sjever (VGČ) i Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet pripremaju izradu sveobuhvatne prometne studije za područje cijele Trešnjevke sjever. Prometnom studijom će se obuhvatiti regulacija prometa, jednosmjernih ulica, uspornika, signalizacije, parkiranja, javnih garaža, itd; tj. cjelokupna prometna problematika.

Pozivamo sve članove i građane: Javite nam molim vas do četvrtka 20.9.2012. vaše prijedloge za navedenu studiju.  Prikupljene prijedloge ćemo preko naših vijećnika dostaviti Vijeću gradske četvrti. Prijedloge možete javiti vašem predsjedniku temeljnog ogranka, emailom na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , SMS-om na 091/382-0010, ili ispod kao komentar ("Add your comment"). Hvala!

 
Comments (20)
20Saturday, 27 October 2012 10:51
Nužno je za stanovnike Sokolgradske ulice da se semafor koji se nalazi u Ozaljskoj ulici (koji praktično ne služi ničemu, osim što usporava promet, jer se brojanjem pješaka u vršnim satima može doći do brojke koja dokazuje da je sadašnja pozicija semafora besmislena) da se preseli na križanje Ozaljska-Sokolgradska jer su stanovnici prisiljeni raditi prekršaj pri skretanju u Sokolgradsku ulicu iz smjera Trešnjevačkog trga. Također je nužno da se dovrše radovi koji traju godinu i pol dana u Sokolgradskoj i da se ulica napokon asfaltira!
19Thursday, 11 October 2012 11:58
Novonastalo naselje na području nekadašnje vojarne između Hruševečke-Selske-Baštijanove toliko je "nabijeno", tako da nema uopće dovoljno parkirnih mjesta, a o zelenim površinama da i ne govorimo. sve na uštrb socijalizacije ljude, a u korist m2. Gdje su neki sportski tereni, travnjaci, cvjetnjaci - kao što je npr. Novi Zagreb, Jarun i slično. Cijelo Pongračevo nema solidnog parka. Samo asfalt"
18Tuesday, 02 October 2012 19:43
Danas čovjek nema gdje voziti, a kamoli parkirati. Neka se proširi kolnik za automobile!
17Monday, 24 September 2012 13:11
Pozdrav,

Za prijedlog prometne studije Trešnjevka sjever, dio koji se odnosi na područje MO Antun Mihanović
bio bi sljedeći:

a) Regulacija prometa (jednosmjerne ili dvosmjerne ulice)

- Gorjanska od Tratinske do Ulice grada Vukovara
- Cernička od Tratinske do Ulice grada Vukovara
- Garićgradska

b) Biciklističke staze

- Ulica grada Vukovara od Savske ceste do Nove ceste

c) Pješački prijelazi - horizontalna signalizacija

-Garićgradska - Ulica grada Vukovara

d) Proširenje nogostupa

- Ulica grada Vukovara (južni dio od Gorjanske do Florijana Andrašeca)


Lijep pozdrav
16Friday, 21 September 2012 14:46
PREDMET – PRIJEDLOZI ZA POBOLJŠANJE PROMETA NA PODRUČJU LJUBLJANICE

1) Molimo da se napravi asfaltna staza iz OŠ ''Ljubljanica'' koju za svoje kretanje koriste učenici kako bi izbjegli gustoću prometa za vrijeme izlaska iz škole i odlaska na školsko igralište.

2) Prilazne ulice OŠ''Ljubljanica'' su dvosmjerne bez ikakvih obilježja o smanjenju brzine, bez označenih pješačkih prijelaza, bez upozorenja o kretanju školske djece te molimo postavljanje znakova.

3) Sa područja Rudeša također u OŠ''Ljubljanica'' dolaze školska djeca koja se prelazom Golikove ulice nastavljaju kretati Maceljskom ulicom i zatim Lazinskom ulicom bez ikakvoga prometnog znaka zabrane ograničenja brzine.

4) Na adresi Lazinska 40 ispred zgrade nalaze se 7 komada stupića te molimo da se pomaknu bliže zgradi koji će i dalje i imat svoju funkciju na dio površine koji pripada toj stambenoj zgradi jer taj dio nogostupa koriste školska djeca.

5) Na nogostupi ispred zgrade Lazinska 40 postavljena je metalna cijev visine cca 1.30 m, te molimo da se ukloni.

6) Molimo da se Stubička ulica uvede kao jednosmjerna u pravcu od Baštijanove ulice prema Uskočkoj ulici.


Prilazne ulice OŠ''Ljubljanica'' su:
Dinarska ulica
Kaptolska ulica
Svetoivanjska ulica
Lazinska ulica
15Friday, 21 September 2012 08:34
U naselju Ljubljanica treba izraditi regulaciju prometa i parkiranja na način da ne dozvole masovno parkiranje trećim licima (oni koji nisu stanari). Naime već duže vrijeme (radnim danima ali i subotom), vozači zauzimaju mjesta stanarima u ulici Ljubljanica i oko nje te onemogućuju normalan prolaz pješacima na trotoarima. Ostavljaju automobile po cijele dan i odlaze u grad obavljati poslove. To je poprimilo problematične razmjere. Predlažemo ograničavanje prometa i parkiranja u naselju Ljubljanica za one koji nisu stanari ili uvođenje 3 zone parkiranja, s znakovima zabrana kako bi stanari mogli imati mjesečne karte.
S poštovanjem
NF
14Thursday, 20 September 2012 21:06
Pozdrav svima,

Još nekoliko prijedloga iz Pongračeva ali i za cijelo područje Trešnjevke sjever:

1. Uvesti na području MO Pongračeva jednosmjerni promet na svakoj drugoj ulici naizmjenično (moguće zbog gustog mreža ulica, okomito-vodoravno), gdje je god to tehnički izvedivo zbog širina ulica.
Takvim riješenjem mogli bi se konačno izgraditi i pločnici za pješake i parkinzi za automobile.
Prijedlog ulica za takvu regulaciju: Gortanova-Spinčićeva; Mandićeva-Lošinjska; Pazinska-Dobrilina; Jablanovečka-Bersečka.

2. Riješiti problem lijevog skretanja iz Ozaljske, skroz od Remize do Nove ceste (Treš. placa). Isto ne postoji, prijedlog - omogućiti semaforima na rasskršćima cijelom trasom.

3. Urediti parking za potrebe Dječjeg kazališta "Trešnja" na području uz Zagrebačku aveniju.

4. Hitno riješiti problem divljih štandova na Remizi, urediti cijelo to područje. Nadalje prema Končaru urediti bolje i park uz potok te funkcionalnije osmisliti cijelo Fallerovo šetalište koje sada najviše služi za šetnju pasa.

5. U novom naselju uz Selsku cestu nasuprot crkve Sv. Marka Križevčanina i OŠ "Augusta Šenoe" imenovati nove ulice po Hrvatskim braniteljima i izgraditi dječje igralište i druge sadržaje, sada samo niču nove zgrade.

6. Napraviti bicklističku stazu od Rudeša i Voltinog , preko cijele Baštijanove, preko Selske ceste uz gimnaziju, Kostelskom, spoj na postojeću na Krapinskoj prema T. placu.

Lijepi pozdrav i Bog daj da se nešto konačno napravi po pitanju prometa i ostalog na TS,
13Thursday, 20 September 2012 15:18
Gorane,
dobar ti dan.

Vezano za prometnu studiju primijetio sam da ljudi koji prelaze preko Zapadnog kolodvora kada silaze stepenicama prema Magazinskoj imaju označeni pješački prijelaz. Naime, kako je Magazinska u smjeru zapada do križanja sa Novom cestom jednosmjerna auti jure jako brzo i treba se dugo čekati da bi netko stao i propustio pješake na pješačkom.
Moj prijedlog bi bio postavljanje uspornika prije pješačkog prijelaz kako ipak auti ne bi jurili kao da su na Formuli 1.

Lijep pozdrav,
12Thursday, 20 September 2012 15:18
Poštovani predsjedniče,

evo dostavljam Vam moj prijedlog regulacije prometa na području TO Pongračevo:

-uspornici Baštijanova, Vitezičeva
-jednosmjerna ulica Mandićeva od Vitezičeve do Selske
-jedan smjer Učkine ulice od Mandičeve do Lošinjske
-uspornici u Mandićevoj od Dobriline do Selske (razlog OŠ Montessori)
-uspornici u Lošinjskoj
-isprekidana linija u Selskoj ulici oko benzinske crpke kako bi se omogućio pristup sporednim ulicama (Mandićeva, Lošinjska) dolazak do iste


Lijepi pozdrav,
11Wednesday, 19 September 2012 15:20
Poštovani ! Na području Ciglenice kao prvo imamo Ivanečku ulicu.Da bi izbjegli semafor na Selskoj koristi se spomenuta ulica.Brzine su katkada enormne.
Da ne duljim tu je dječji vrtić. Zatim je problem u spojnim ulicama između Ivanečke i Zagorske ulice,koje su uske,a onda još neodgovorni vozači parkiraju kamione.Imamo još Klanječku ulicu,gdje stoje neregistrirani automobili,pa se svake godine dva mjeseca prije roka za krupni odpad dovozi. Ima toga još ali ovo su po meni dosta veliki problemi našeg kvarta.

S Poštovanjem
10Wednesday, 19 September 2012 15:20
Registriraj bicikle po gratskoj cetvrti a ne samo u centru jako vazno
9Wednesday, 19 September 2012 15:19
Lijepi pozdrav!Povodom vase poruke o prometnoj regulaciji.Molimo da se rijesi za stanovnike Marusevecke ,slijepe ulice da mogu kupiti parkirnu kartu za 2 zonu jer u ulici kaznjavaju ako se parkira a nemaju druge mogucnosti.Zivim u toj ulici vec 50g. ali nemogu kupiti parkirnu kartu kao gradanin Zagreba.Molim da mi napisete vase misljenje o prijedlogu i da li ste primili ovaj sms.
8Wednesday, 19 September 2012 15:18
Iz temeljnog Rudeš;
1. na križanju Rudeška - Zagrebačka avenija za vrijeme kišnih dana pola metra vode koju automobili špricaju po pješacima.
2. na križanju Zagrebačka cesta-Jablanska treba ugraditi strelicu na semaforu za lijevo skretanje.(ima poginulih u ovoj godini)
3. izlaz na Zagrebačkoj av. stanica Rudeška cesta putnici prema svojim domovima koračaju zemljanoj stazom.(blatnjavom)
4. lijeva strana potoka Vrapčak nije asfaltirana, kao i prilazne staze kojima se stanovnici najčešće služe.(desna strana asfaltirana nedavno)
5. parkirna mjesta ispred centralnog rudeškog vrtića.

S poštovanjem.
LB
7Wednesday, 19 September 2012 15:17
ambiciozniji plan bi bio da se denivelira raskršće tratinska-vukovarsk
6Wednesday, 19 September 2012 15:16
Provedba GUP-a Savska Šarengradska: Podržavamo izgradnju koridora jednosmjernih prometnica Savska-Šarengradska. Ne slažemo se međutim s izgradnjom velikih poslovnih objekata na istom potezu, jer će to dodatno doprinijeti prometnom zagušenju.

Trešnjevački trg: Zalažemo se za modernizaciju Trešnjevačkog trga, koja će uključivati više etaža s podzemnim garažama.

Sjeverna strana trešnjevačkog trga, križanje Ozaljska-Vukovarska: Zalažemo se za modernizaciju prometnog čvora Ozaljska-Vukovarska-Nova cesta, kako bi se otklonili učestali prometni zastoji. Također se zalažemo i za otvaranje prostora za trg/park sjeverno od Ozaljske ulice.

Prometni koridor nova Kranjčevićeva- nova Baštijanova: Zalažemo se za izgradnju prometnog koridora Kranjčevićeva-Baštijanova, čime bi se znatno rasteretila prometna zagušenost u smjeru zapad-istok.

Koridor starog „Samoborčeka“: Zalažemo se da se koridor pruge „Samoborčeka“ upotrijebi za rekreacijske svrhe (park, staza, i sl), za potrebe stanovnika gradske četvrti.
5Wednesday, 19 September 2012 15:13
Mislim da bi bilo dobro da se kod dj. Igralista ispred pivnice medvedgrad u Adijinoj prema cesti stavi ograda da djeca ne istrce na cestu. +Da badaliceva i ogrizoviceva ul. Budu jednosmjerne

Trebalo bi saviti uspornike i na krizanje zajine i petraciceve.kod zgrade heruca.tu voze kao da su utrke,i ignoriraju pjes.prelaz.

postaviti uspornike na kolniku:
- u Tratinskoj ulici, prije križanja s Badalićevom;
- u Badalićevoj, oko dječjeg vrtića u Badalićevoj 24.
4Wednesday, 19 September 2012 15:12
Poštovani stranački prijatelju,
Zao mi je sto ne mogu doći na večerašnji sastanak, jer sam imao raspravu izvan Zagreba, tako da ću kasno doći doma. Zanimljiva je tema sastanka.
Predlažem da se grade garaže za tržište (Grad daje javnu površinu, a fizičke i pravne osobe kupuju garaža mjesta, ono sto se ne proda Grad renta). Naime, grad nema dovoljno novca za izgradnju, a mnogi stanari i firme voljni su kupiti garažna mjesta. Garazama upravlja grad, a vlasnici garaznih mjesta plaćaju mjesečnu pricuvu. Na taj način bi se moglo izgraditi jako puno garaža, jer su ljudi zainteresirani za parkiralisno mjesto.
Predlažem da se ispod cijelog Tresnjevackog trga sagradi na -1 trznica, a na -2 garaža, a sadašnja površina pretvori u park i setaliste. Uvjeren sam da bi prodavaci s placa i okolni stanari mogli isfinancirati cijeli projekt, dok bi Grad trebao dati samo javnu površinu.
SB
3Wednesday, 19 September 2012 15:11
Bicikllsticke staze:
magazinska
kranjceviceva
nova cesta ozaljska tratinska ic
2Wednesday, 19 September 2012 15:11
Poštovani g.Gašparović,
moj prijedlog za lokacije biciklističkih staza su sljedeće:

Ulica Dragutina Golika od poćetka do kraja tj. od Tomislavove da Zagrebačke avenije
jel uglavnom postoje uvjeti i to je najferkventnija ulica u ovom dijelu Trešnjevke koja povezuje
sjever i jug zapadnog dijela grada kao i Selska cesta, a Golikova se preko Zagrebačke Avenije
nastavlja na Hrgoviće skroz do Jarunskog jezera.

Baštijanova ulica koja se pruža od Selske ceste na istoku pa sve do potoka Kustošaka na zapadu,
također je vrlo ferkventna, a mislim da ne bi trebao biti ni tehnički problem izvesti biciklističku stazu
barem ne u večem dijelu ceste.

Potok Kustošak tj. uz potok postoji staza koju su već neki gradski oci proglasili šetnicom,
mada je to blatnjavi put koji je takav već 40 godina koliko ja patim, mogla bi postati šetnica i
biciklistička staza kada bi taj put netko popločio ili asvaltirao i osvijetlio, ta staza se dosta koristi
od Ilice na sjeveru do Zagrebačke avenije na jugu.

Tomislavov ulica od Zagrebačke ceste pa do Zagorske i dalje prema centru grada je put kojim bi se
iz našeg kvarta najbrže došlo u centar grada.


Moj sin svaki dan kada to vremenski uvjeti omogučuje ide biciklom u školu, dakle od Voltinog do Varšavske,
i svakako da pozdravljam bilo kakvu inicijativu oko uređenja biciklističkih staza, a pogotovo danas kada je cijena
naftnih derivata sve skuplja!
1Wednesday, 19 September 2012 15:09
Dugorocno gledano, mislim da je neophodno da se na mjestu parkiralista kraj tresnjevackoj placa napravi podzemna garaza, tek to ce rjesiti problem parkiranja na Tresnjevci.
A umjesto onog groznog vodoskoka gdje se okupljaju (kod tramvajske stanice, gdje su kafici ispred placa) trebalo bi podici spomenik svim poginulima za hrvatsku slobodu.

Add your comment

Your name:
Comment:
 

NAJAVE


Godišnjica osnutka 149. "Trešnjevačke" brigade HV, u petak, 5. listopada 2018. u 17,00 sati, uz spomenik poginulim i nestalim braniteljima u parku "Stara Trešnjevka".


SVEČANA SJEDNICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 28. OBLJETNICE OSNUTKA HDZ TREŠNJEVKA, u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.


Poštovani članovi i simpatizeri, pozivamo Vas na

MOTIVACIJSKO DRUŽENJE I PREDSTAVLJANJE KANDIDATA HDZ-a
za Vijeće gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora Trešnjevke sjever, u srijedu, 19. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati, u dvorani MO Samoborček, Nova cesta 37.  Veselimo se Vašem dolasku!


Naša tradicionalna akcija
PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE
u subotu 8.4.2017.
od 10 do 12 sati,
na Trešnjevačkom trgu (sjeverni pristup Trešnjevačkoj tržnici, ispred cvjećarnica).
Vidimo se u što većem broju!


Obilazak temeljnih ogranaka Trešnjevke sjever

 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 18:00 satii, TO HDZ S. S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.
 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 19:00 satii, TO HDZ Ljubljanica i TO HDZ dr Ante Starčević, Dragutina Golika 44.
 • Utorak 4.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Antun Mihanović, Drenovačka 4.
 • Srijeda 5.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Nikola Tesla, Ozaljska 16.
 • Srijeda 5.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Rudeš, Rudeška cesta 71.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 17:00 sati, TO HDZ Samoborček, Nova cesta 37.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Ciglenica, Selska cesta 44.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Stara Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Pongračevo, Opatijski trg 10.

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever,
pozivamo Vas na druženje s našim gradonačelničkim kandidatom dr. Dragom Prgometom u srijedu, 29. ožujka u 17:30h. Adresa: Horvaćanska cesta 54, prostorije Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.
Veselimo se Vašem dolasku,
Područni odbor HDZ-a
Trešnjevka sjever


41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 29.03.2016. godine, održat će se 41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 09.02.2016. godine, održat će se 40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 29.10.2015. godine, održat će se 37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U petak, 25.09.2015. godine, održat će se 36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


34. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 18.06.2015. godine, održat će se 35. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 28.04.2015. godine, održat će se 31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 09.04.2015. godine, održat će se 30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka

U četvrtak, 19.02.2015. s početkom u 19:00 sati, u u dvorani mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, održat će se proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka. DOBRODOŠLI!


27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 05.02.2015. godine, održat će se 27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


PREDSJEDNIČKI IZBORI

POBJEDA!!


IZBORI ZA EU PARLAMENT

POBJEDA!!

Rezultati izbora na Trešnjevci sjever:
 1. HDZ - HSS - HSP AS - BUZ - ZDS - HDS: 
  4300 glasova!!
 2. SDP - HNS - IDS - HSU:
  4187 glasova.
Detaljnije ovdje.


NAJAVE


Autobus za Vukovar

Gradski odbor i ove godine organizira obilježavanje Dana grada heroja Vukovara, cjelodnevnim posjetom Vukovaru, u utorak 18.11.2014.  Autobus kreće ispred Gradskog poglavarstva (vrijeme ćemo javiti naknadno).  Svaki sudionik participira u troškovima sa 60,00 kuna.  Zainteresirani se trebaju javiti predsjedniku svog temeljnog ogranka, najkasnije do četvrtka 13.11.2014. do 16:00 sati.


Mini klauzura HDZ-a

Mini klauzuri će nazočiti Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.  U srijedu, 29.10.2014. u 19:00 sati, u dvorani Doma kulture Prečko, Prečko 2a, Zagreb


Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježavanje u subotu, 23.8.2014, prema sljedećem rasporedu:

 • 10:00 - Mirogoj: Središnji križ i grob Brune Bušića.
 • 11:00 - ŽupaTijelo Kristovo, Sopot

21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 30.06.2014. godine, održat će se 21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a

Dana 17. lipnja 2014. godine obilježavamo 25. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, prema sljedećem programu:

 • 8:30 - polaganje vijenaca na Oltar Domovine
 • 9:00 - polaganje vijenaca uz poprsje ispred rodne kuće i spomenika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću
 • 9:15 - polaganje vijenaca na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju
 • 10:00 - Misa u Crkvi Sv. Mati Slobode
 • 12:00 - XVI. Opći sabor HDZ-a - izvještajni, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
 • 18:00 - Svečanost - NK "Jarun"
 • 19:00 - nogometna utakmica: HDZ - Humane zvijezde - NK "Jarun"

18. i 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 26.05.2014. godine, održat će se 18. (telefonska) sjednica, a u utorak, 27.05.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Izbori za EU parlament

U nedjelju, 25.5.2014.


Motivacijski Sabor HDZ-a

U subotu, 17.5.2014. Dvorana "Dražen Petrović" (Cibona); akreditacija i ulazak u dvoranu od 11 sati.


Kandidati „plave skupine“ u Zagrebu: Tribina „Žene poduzetnice i mladi u EU“

U petak, 16.5.2014. i 19:00 sati, Dvorana MS "Samoborček", Nova cesta 37.


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 5.5.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu akciju Područnog odbora, podjelu maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, u subotu, 12.4.2014., u 10:00 sati, na Trešnjevačkom trgu (ispred Cvjećarnica).

"USKRŠNJA KOŠARICA"

Donacije (novčani prilozi ili namirnice) za našu tradicionalnu akciju "Uskršnja kosarica" za potrebite obitelji na Trešnjevci, zaprimat ce se također u subotu, 12.4.2014., u vremenu od 8:30 do 12:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16.  Hvala!

Vidimo se u što većem broju!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 7.4.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 01.04.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Nikola Tesla

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Tesla na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 5.3.2014., s početkom u 18:00 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Nikola Tesla, Ozaljska 16.


16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 25.02.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 24. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka

Čast nam je pozvati Vas na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Područnog odbora Trešnjevka, koja će se održati u utorak, 18.2.2014. godine u 18:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.  Veselimo se Vašem dolasku!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 3.2.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Rudeš

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Rudeš na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 29.1.2014., s početkom u 18:30 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Rudeš, Rudeška cesta 71. 


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 13.1.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb.


LOKALNI IZBORI 2013 - rezultati

Područni odbor HDZ Trešnjevka sjever, na lokalnim izborima održanim 19.5.2013. godine, ostvario je izuzetan uspjeh:
 • Nakon više od deset godina, imamo svog zastupnika u Gradskoj skupštini!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u VGČ s 3 na 5!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u vijećima mjesnih odbora s 12 na 21!

Izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s Trešnjevke sjever: Dražan Bilokapić.

Izabrani vijećnici u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka sjever:

 1. dr. sc. Goran Gašparović
 2. Dražan Bilokapić, spec. oec.
 3. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 4. Davor Borošak
 5. Anđelka Kalfić, mag. math.

Izabrani vijećnici u vijećima mjesnih odbora:

VMO "Antun Mihanović"

 1. dr. sc. Tin Znaor, dr. med.
 2. Josip Horvat

VMO Ciglenica

 1. mr. Joško Budrović, dipl. ing.
 2. Robert Čirko, bacc. ing.
VMO "dr. Ante Starčević"
 1. Klara Horvatić
 2. Ivan Šekelja

VMO Ljubljanica

 1. Davor Borošak
 2. Ana Vučur

VMO "Nikola Tesla"

 1. Vitomir Gregorati
 2. Željko Gorički

VMO Pongračevo

 1. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 2. Marija Miljak

VMO Rudeš

 1. mr. sc. Nikola Anić
 2. Dominik Alpeza
 3. Iva Knezović

VMO "Samoborček"

 1. Željko Duić
 2. Dunja Mihelj

VMO "S. S. Kranjčević"

 1. Željko Gudan, dipl. ing.
 2. Snježana Žuglić

VMO Stara Trešnjevka

 1. dr. sc. Mario Šiljeg
 2. Tonko Martinis

GRADSKA ČETVRT TREŠNJEVKA SJEVER

PROGRAM ZA VGČ – TREŠNJEVKA SJEVER

 1. Izgradnja podzemne garaže.  Izgradnja podzemne garaže neposredno uz Trešnjevački trg. Time bi se trajno riješio nedostatak parkirnog prostora ali bi se poboljšao i protok vozila.
 2. Izgradnja dječjeg vrtića.  Izgradnja područnog dječjeg vrtića u novom naselju Selska-Baštijanova. Time bi se dobrim dijelom smanjile liste čekanja na upis.
 3. Nastavak izgradnje Krapinske ulice.  Nužno je nastaviti započetu izgradnju Krapinske (produžene Kranjčevićeve) ulice preko Selske ceste do Zagrebačke ceste čime bi se prometno rasteretile Baštijanova, Selska, Zagorska, Zagrebačka i druge ulice u okruženju.
 4. Bolji uvjeti za kućne ljubimce.  Uređenje većeg parka za kućne ljubimce na zelenoj površini Krapinska-Selska-Zagorska.
 5. Poboljšanje prometne protočnosti i sigurnosti.  Osim izgradnje podzemne garaže i nastavka izgradnje Krapinske ulice potrebno je temeljitije preregulirati promet, uvesti više jednosmjernih ulica i riješiti "crne točke" na Ozaljskoj ulici.

Naši članovi u nacionalnim odborima:

 • Petar Anđelović, Odbor za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
 • Joško Budrović, Odbor za turizam.
 • Rudi Grubišić, Odbor za vanjske i europske poslove.
 • Andrea Petrov, Odbor za turizam.
 • dr. sc. Mario Šiljeg, Odbor za zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.
 • dr. sc. Tin Znaor, dr. med., Odbor za zdravstvo.

Da li znate tko su vijećnici u VGČ Trešnjevka sjever?
 

Login Form