HDZ Trešnjevka Sjever Prijedlozi za Grad Zagreb - Stjepan Brčić, dipl. iur.

Content View Hits : 1832125

Komentari

71Friday, 01 August 2014 12:27
Željko Gudan
katastrofalno asfaltiranje dionice od Kranjčevićeve ulice do Badalićeve ulice. cijelom dionicom treba ukloniti (isfrezati) asfalt i napraviti novi. Izvoditelj radova su "Zagrebačke ceste"
70Wednesday, 11 June 2014 22:06
Koloman Antolek
Lakše se diše; za početak nije loše. No još uvijek je je odnos cca 4300 : ( 4187+2015 ), barem za sada. U svakom pogledu sve više napredujemo. Bravo
69Wednesday, 23 April 2014 08:51
josip
Već je vrijeme
Izgradnja Trešnjevke sjever - Željko Gudan, dipl.ing. , Administrator
68Thursday, 17 April 2014 13:20
Kevin Agić
Ponosan sam i sretan kaj sam član temeljnog ogranka "silvije Strahimir Kranjčević.
67Monday, 14 April 2014 11:01
Mirko Dekumanović
Bravo HDZ Trešnjevke!
66Thursday, 29 August 2013 22:04
botivoj broz
Koliko su koštale klamerice na uglu Zagorske i Meršičeve i čemu služe?
65Thursday, 29 August 2013 21:58
botivoj broz
Kako su nestale prostorije MZ Ciglenica? Na to pitanje nitko ne daje odgovor.
64Thursday, 23 May 2013 06:52
Dužičanin
I Dužice su bile s vama! Sada ćete nam barem urediti onaj parking! Pozdrav od Dužičaninai Dužičanki!
63Wednesday, 22 May 2013 12:51
M.A.
Čestitke na uspjehu. Krenimo sada u ostvarivanje programa, dokažimo se svojim radom kojim ćemo se moć' pohvalit za 4 godine.
62Tuesday, 21 May 2013 18:42
Marijan Štuban
Čestitke svim izabranima - dosta crvene dominacije na našoj Trešnjevci!
61Tuesday, 21 May 2013 11:02
Tomislava Marinković
Sretni smo i ponosni. Čestitamo od srca jer znamo koliko ste svog slobodnog vremena iskreno i pošteno, bez ikakve osobne koristi, često ga uskraćujući svojoj obitelji, uložili za dobro i pobjedu pravih vrijednosti u svojoj četvrti. Borite se posebno za očuvanje zdrave obitelji u vjekovima napaćenom, a danas od manjina ugroženom hrvatskom narodu. Neka vas sve u vašem radu i borbi za pobjedu dobra čuva i blagoslovi naš Nebeski Svemogući Otac.
60Monday, 20 May 2013 16:47
Dino Žanetić
Hvala Bogu , na Trešnjevci Jug točnije MO Jarun imamo 3 mandatara i imamo šansu da danijel Samaržija postane predsjednik mjesnog odbora ovisi o koaliciji.Vi di se rad cijele TRešnjevke a sada nam je cilj da se pripremimo za parlamentarne izbore , dakle da 1 i 7 izborna jedinica pobjedi na izborima.
59Monday, 20 May 2013 15:27
Čestitke na pobjedi HDZ-a na Trešnjevci!
Ovo je prvi put u postojanju naše četvrti da je pobijedila stranka koja neće više trešnjevku bojati u crveno!

Bravo HDZ Trešnjevke Sjever!
58Monday, 13 May 2013 14:44
Marija Š.
Poštovani,

S obzirom da su sve točke vašeg programa za mene kao rođene Trešnjevčakne sramotne, osim točke dva, jer su vašoj stranci ipak prioriteti životinje i automobili, gdje će voziti, gdje će biti kvalitetno "smjestiti", a pojam pješak za vas ovaj program ne prepoznaje, i još ste se okomili na jadnu Krapinsku ulicu i njene stanovnike i predviđate joj ukrasti još i ono malo elementarnih uvjeta što im je preostalo, da koliko toliko normalno žive.

I zato vam vraćam vas promidžbeni materijal, iako sam srcem uz HDZ, dalje ga dijelite, a ja ću ipak tražiti drugi program za moju mikro sredinu.

Marija Š.

Zagreb, 11.05.2013.
Svibanj 2013 , Administrator
PDF Print E-mail

26.4.2013. - Piše Stjepan Brčić, dipl. iur.

Prijedlozi za Grad Zagreb

Ovdje ću dati neke prijedloge za Grad Zagreb. Mislim da mogu koristiti u slijedećim izborima, a odnose se na realne, svakodnevne i bitne čimbenike u funkcioniranju grada. Slično se može primijeniti i u drugim sredinama, posebno u Splitu, Rijeci i drugim većim gradovima. Pri tome polazim od činjenice da za te projekte ne treba izdvajati neka značajnija sredstva, jer Grad ne treba biti glavni i jedini investitor, već dobar organizator. 

Na državnom nivou trebamo poći od četiri postulata:

 • energija
 • hrana
 • promet i
 • čistoća

Ovdje ću se skoncentrirati na grad Zagreb i slijedeće lokalne izbore.  Na nivou Grada Zagreba, premda se gore navedeno odnosi i na funkcioniranje glavnoga grada kao središta države, treba istaknuti slijedeće prijedloge koji bi mogli, s izuzetkom 3. točke, biti završeni za četiri do pet godina:

 1. Garaže (najveći problem u gradu jest promet u mirovanju)
 2. Fasade (lijep grad koji privlači turiste, ali mu nedostaje „šminka“)
 3. Željeznička pruga (kočnica u povezivanju grada, umjesto žile kucavice postala je nepremostiva prepreka)
 4. Stadion Maksimir (sporedna stvar oko koje se lome koplja i troši novac)

 

Ad 1.

Počnimo s izgradnjom garaža, tj. garažnih mjesta za tržište.

To znači: Grad predlaže i daje javne površine, odnosno zemljišta koja su u vlasništvu Grada na kojima bi se, ovisno o urbanističkom planu, mogle izgraditi garaže, bilo nadzemno bilo podzemno (odnosno kombinirano). Na natječaju se nudi nekretnina koja na neki način i dalje ostaje u vlasništvu Grada, građevinska poduzeća daju svoje ponude za izgradnju (koje prati njihova poslovna banka), a naširoko se pozivaju kupci, koji će postati vlasnici garažnih mjesta.

Grad također postaje vlasnik određenog broja garažnih mjesta (jer sudjeluje u izgradnji garaže s vrijednošću zemljišta, te svoj određeni postotak garažnih mjesta dnevno „renta“), a ostala garažna mjesta kupuju zainteresirani, s time da prednost kupnje imaju okolni stanari i vlasnici poslovnih prostora i poduzeća, odnosno zaposlenici. Na taj način bi se trebale izgraditi razne interpolacije, garaže ispod svake javne površine (tržnice, trgovi, pojedine zelene površine i sl.) naravno ako to dopuštaju urbanistički uvjeti i potrebe parkinga. Grad bi u svakom izgrađenom objektu imao određeni postotak garažnih mjesta koji bi koristio za javno parkiranje kao i u dosadašnjim garažama, a svi vlasnici garažnih mjesta plaćali bi neku vrstu mjesečne pričuve Zagrebparkingu koji bi održavao i gospodario garažama.

Uvjeren sam da bi najveći broj vlasnika automobila htio kupiti garažno mjesto, jer bi banke rado kreditirale izgradnju i kupnju garažnih mjesta, budući bi najbolje osiguranje vraćanja kredita bila hipoteka na to isto garažno mjesto.

Na taj način bi se, za vrlo kratko vrijeme, postigli veliki rezultati i to:

potakli bi se građevinski radovi, hrvatski građani bi postali vlasnici garažnih mjesta (a ne samo stanova), Grad bi u nekoliko godina postao vlasnik na tisuće garažnih mjesta koje s vlastitim sredstvima ne može graditi, s pločnika bi se maknuli automobili, više bi se koristio bicikl jer bi bilo puno više biciklističkih staza i pješačkih zona, stanovnici grada bi rado prihvatili izgradnju garaža (jer bi te garaže koristile i njima), Grad bi svakako zaradio na «pričuvi» i najmu garaža i na kraju, ali ne i najmanje važno, Grad bi puno ljepše izgledao, jer bi se po pločnicima šetali ljudi, a ne stajali parkirani automobili.

Nadalje, što je vrlo važno, sami stanovnici grada bili bi zainteresirani za ovakvu izgradnju, te ne bi bilo otpora oko prenamjene prostora, jer bi javne površine služile svima.

Kao primjer, zašto ne na potezu Stare Vlaške – Cesarčeve, gdje se sada radi zgrada iza Gradskog podruma, napraviti podzemnu garažu za okolne stanare  i tvrtke, kao i ostale zainteresirane (a uvjeren san da bi svatko htio imati garažno mjesto u centru grada i to bi „masno“ platio – prema tome Grad ne bi trebao plaćati niti kunu, a dobio bi određeni postotak garažnih mjesta, jer daje svoje zemljište); dakle napraviti podzemnu garažu ispod cijele navedene površine, pretvoriti površinu u pješačku zonu, stvoriti prekrasan trg koji se nastavlja na Trg bana Jelačića i tako uređeni trg imenovati u Trg prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana

 

Ad 2.

Najveći problem s fasadama upravo je u Donjem gradu.

No 90% donjogradskih zgrada ima neiskorištene tavane i podrume.

Predlažem da Grad bude nositelj posla koji se sastoji u tome da pronalazi investitore i koordinira s vlasnicima zgrada na način da investitor postane vlasnikom tavana ili podruma (koje će urediti za stan, poslovni prostor i sl.) i odmah priđe obnovi fasade, stubišta, dvorišta, instalacija, odnosno onome što je najpotrebnije za pojedinu zgradu.

Na taj način mnogi zainteresirani postali bi vlasnici stanova ili poslovnih prostora u centru grada, a s druge strane bi se obnovile fasade i sve ostalo što je potrebno za pojedinu zgradu, te bi i stanovi u tim zgradama dobili na vrijednosti.

U koordinaciji s izgradnjom garaža, s pločnika se miču automobili, a s novim fasadama u potpunosti se mijenja lice grada, a pri tome grad uopće ne ulaže svoja sredstva.

Važno!  U strukturi gradske organizacije ukinuti neke nepotrebne službe, a ustrojiti dva sektora, tijela:

 • sektor za odnose sa stanovništvom (koji pomaže, vodi i koordinira izgradnju svake kuće i „uklapa“ ju u vizuru grada)
 • sektor za kapitalne projekte (kao prijedlozi pod 3. i 4. i sl.)
 • donijeti odluku na nivou grada da svaka zgrada u dogledno vrijeme mora imati uređenu fasadu.

Možda će netko reći da narod nije zainteresiran i da nema novaca. Međutim, štednja građana u bankama svaki mjesec raste. Zašto, a to je novac hrvatskih građana, ne ponuditi oplođivane toga novca, a gradski novac usmjeriti na vodovod, kanalizaciju, vrtiće, škole, uređenje prometnica, gospodarenje otpadom i sl.

 

Ad 3.

Željeznička pruga dijeli grad više nego što ga dijeli rijeka Sava.

Nedostatak joj je što praktično u potpunosti dijeli grad i onemogućava brzu vezu sjevera i juga.  Taj nedostatak treba pretvoriti u prednost. Pruga presijeca grad cijelom duljinom; uz prugu je gradsko zemljište, ili zemljište Hrvatskih željeznica (duljina pruge cca 20 km, a širina koridora između 100 i 200 m).

Postoji mogućnost da se kvalitetno riješi prometno povezivanje cijelog grada.  Predlažem da se koordinirano s Hrvatskim željeznicama priđe vrednovanju nekretnina iu samu buduću prometnicu, ponuda na natječajima (Grad određuje uvjete gradnje i namjenu).

Željezničku prugu treba ukopati cijelom duljinom.  Prodajom nekretnina financirati izgradnju pruge pod zemljom (naravno da samo to neće biti dovoljno).  Kroz grad (ispod zemlje) prolazila bi željeznica za promet putnika (državni i inozemni promet) i gradska željeznica.

Izgradnjom nizinske pruge (mađarska granica – Zagreb – Rijeka), robni promet bi se odvijao u blizini Ranžirnog kolodvora ili negdje blizu zaobilaznice).

Na površini (iznad željezničke pruge) bi se izgradila suvremena gradska prometnica, koja bi mogla postati glavna gradska avenija na koju bi se vezale ulice prema sjeveru i jugu, te bi time postala spojnica, a ne kao do sada - razdjelnica grada. 

Uvjeren sam da bi se značajan dio sredstava mogao namaknuti i iz europskih fondova, posebno što bi se radilo o rješavanju željezničkog prometa kroz grad.  Znam da je ovaj projekt značajan, i mnogi bi rekli da nije vrijeme za to, no klasičnim financiranjem na dosadašnji način kako radi Grad, to se ne može ostvariti. No, u najtežim vremenima započinjani su i dovršavani najznačajniji pothvati.

Naravno, ovaj projekt je dugoročan i nije ga lako izgraditi, no ne bismo trebali odustati od njega.

 

Ad 4.

Izgradnja maksimirskog stadiona nije neka potreba, no grad veličine Zagreba, a još k tome glavni grad, mora imati moderan stadion.

No predlažem da se izgradi dobar stadion, arena, a da Grad ne utroši niti jednu kunu.

Kada je građen bivši stadion u Maksimiru tramvajska pruga je vozila samo do Maksimira. U II. svjetskom ratu tramvajska pruga je produljena do Dubrave.  Nakon osamostaljenja Hrvatske tramvaj je stigao u Dubec. Dakle, stadion u Maksimiru nalazi se u širem centru grada.  Kada se održavaju imalo značajnije utakmice taj dio grada (Zvonimirova i Maksimirska ulica, praktično izlaz prema istoku) totalno je blokiran. Nemoguće je organizirati neku značajniju utakmicu, a da se može jamčiti sigurnost.  Sada je nemoguće na toj lokaciji izgraditi parkiralište i neometani gradski prijevoz.

Još je gora situacija sa Zagrebovim stadionom u Kranjčevićevoj ulici.

Zbog toga predlažem:

 • Cjelokupan kompleks maksimirskog stadiona ponuditi kao zabavni park (naša djeca putuju u Gardenland, Prater i sl. Zašto ne bi turisti, stranci, a i djeca iz cijele Hrvatske dolazili u Maksimir – tu je i ZOO, blizu je Kraš – grad čokolade i sl. ). Uvjeren sam da bi se našli investitori, jer bi zabavni park mogao raditi cijelu godinu.
 • Stadion u Kranjčevićevoj ulici također ponuditi za izgradnju poslovno-trgovačko-stambenog ili drugog kompleksa.
 • S tako dobivenim sredstvima napraviti na rubu grada, uz prometnice, moderan, suvremen i funkcionalan stadion, pravu nogometnu arenu.
 • Dinamo i Zagreb, kao i ostali zagrebački prvoligaši, mogli bi prvenstvene utakmice igrati na zajedničkom novoizgrađenom stadionu (kao što rade klubovi u Muenchenu, Milanu…), a svaki klub bi imao svoj pomoćni teren za pripreme.
 • Na taj način „nikle“ bi potpuno funkcionalne, skladne i lijepo uređene tri urbane cjeline u gradu, a da Grad ne ulaže vlastita sredstva.

 

Prednost gore navedenih prijedloga je u tome što se ti projekti mogu odmah početi realizirati, ne treba ulagati neka posebna sredstva, a njihovom izgradnjom potiče se zaposlenost i investiranje, koje dovodi do daljnjeg gospodarskog zamaha.

 

S poštovanjem,

Stjepan Brčić, odvjetnik

 
Comments (1)
1Friday, 03 May 2013 18:21
Željko Gudan
Poštovani gospodine Brčiću ! HVala vam na trudu i komentaru.O temi o kojoj ste iznijeli svoja razmišljanja već dosta dugo raspravljamo na Povjerenstvu za graditeljstvo,prostorno uređenje.planiranje i razvoj i komunalne poslove HDZ-a grada Zagreba i ovih dana smo prihvatili studiju gosp Mladena Ivanka o izgradnji i razvoju grada u narednim godnama koja će se prezentirati kao dio predizborne kampanje za lokalne izbore. Ako Vas ta tema više zanima možete se obratiti ina internetsku adresu povgrad@gmail.com. g Damir Ivanda ili g. Mladen Ivanko. S štovanjem Željko Gudan

Add your comment

Your name:
Comment:
 

NAJAVE


Godišnjica osnutka 149. "Trešnjevačke" brigade HV, u petak, 5. listopada 2018. u 17,00 sati, uz spomenik poginulim i nestalim braniteljima u parku "Stara Trešnjevka".


SVEČANA SJEDNICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 28. OBLJETNICE OSNUTKA HDZ TREŠNJEVKA, u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.


Poštovani članovi i simpatizeri, pozivamo Vas na

MOTIVACIJSKO DRUŽENJE I PREDSTAVLJANJE KANDIDATA HDZ-a
za Vijeće gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora Trešnjevke sjever, u srijedu, 19. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati, u dvorani MO Samoborček, Nova cesta 37.  Veselimo se Vašem dolasku!


Naša tradicionalna akcija
PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE
u subotu 8.4.2017.
od 10 do 12 sati,
na Trešnjevačkom trgu (sjeverni pristup Trešnjevačkoj tržnici, ispred cvjećarnica).
Vidimo se u što većem broju!


Obilazak temeljnih ogranaka Trešnjevke sjever

 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 18:00 satii, TO HDZ S. S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.
 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 19:00 satii, TO HDZ Ljubljanica i TO HDZ dr Ante Starčević, Dragutina Golika 44.
 • Utorak 4.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Antun Mihanović, Drenovačka 4.
 • Srijeda 5.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Nikola Tesla, Ozaljska 16.
 • Srijeda 5.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Rudeš, Rudeška cesta 71.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 17:00 sati, TO HDZ Samoborček, Nova cesta 37.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Ciglenica, Selska cesta 44.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Stara Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Pongračevo, Opatijski trg 10.

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever,
pozivamo Vas na druženje s našim gradonačelničkim kandidatom dr. Dragom Prgometom u srijedu, 29. ožujka u 17:30h. Adresa: Horvaćanska cesta 54, prostorije Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.
Veselimo se Vašem dolasku,
Područni odbor HDZ-a
Trešnjevka sjever


41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 29.03.2016. godine, održat će se 41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 09.02.2016. godine, održat će se 40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 29.10.2015. godine, održat će se 37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U petak, 25.09.2015. godine, održat će se 36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


34. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 18.06.2015. godine, održat će se 35. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 28.04.2015. godine, održat će se 31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 09.04.2015. godine, održat će se 30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka

U četvrtak, 19.02.2015. s početkom u 19:00 sati, u u dvorani mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, održat će se proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka. DOBRODOŠLI!


27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 05.02.2015. godine, održat će se 27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


PREDSJEDNIČKI IZBORI

POBJEDA!!


IZBORI ZA EU PARLAMENT

POBJEDA!!

Rezultati izbora na Trešnjevci sjever:
 1. HDZ - HSS - HSP AS - BUZ - ZDS - HDS: 
  4300 glasova!!
 2. SDP - HNS - IDS - HSU:
  4187 glasova.
Detaljnije ovdje.


NAJAVE


Autobus za Vukovar

Gradski odbor i ove godine organizira obilježavanje Dana grada heroja Vukovara, cjelodnevnim posjetom Vukovaru, u utorak 18.11.2014.  Autobus kreće ispred Gradskog poglavarstva (vrijeme ćemo javiti naknadno).  Svaki sudionik participira u troškovima sa 60,00 kuna.  Zainteresirani se trebaju javiti predsjedniku svog temeljnog ogranka, najkasnije do četvrtka 13.11.2014. do 16:00 sati.


Mini klauzura HDZ-a

Mini klauzuri će nazočiti Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.  U srijedu, 29.10.2014. u 19:00 sati, u dvorani Doma kulture Prečko, Prečko 2a, Zagreb


Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježavanje u subotu, 23.8.2014, prema sljedećem rasporedu:

 • 10:00 - Mirogoj: Središnji križ i grob Brune Bušića.
 • 11:00 - ŽupaTijelo Kristovo, Sopot

21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 30.06.2014. godine, održat će se 21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a

Dana 17. lipnja 2014. godine obilježavamo 25. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, prema sljedećem programu:

 • 8:30 - polaganje vijenaca na Oltar Domovine
 • 9:00 - polaganje vijenaca uz poprsje ispred rodne kuće i spomenika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću
 • 9:15 - polaganje vijenaca na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju
 • 10:00 - Misa u Crkvi Sv. Mati Slobode
 • 12:00 - XVI. Opći sabor HDZ-a - izvještajni, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
 • 18:00 - Svečanost - NK "Jarun"
 • 19:00 - nogometna utakmica: HDZ - Humane zvijezde - NK "Jarun"

18. i 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 26.05.2014. godine, održat će se 18. (telefonska) sjednica, a u utorak, 27.05.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Izbori za EU parlament

U nedjelju, 25.5.2014.


Motivacijski Sabor HDZ-a

U subotu, 17.5.2014. Dvorana "Dražen Petrović" (Cibona); akreditacija i ulazak u dvoranu od 11 sati.


Kandidati „plave skupine“ u Zagrebu: Tribina „Žene poduzetnice i mladi u EU“

U petak, 16.5.2014. i 19:00 sati, Dvorana MS "Samoborček", Nova cesta 37.


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 5.5.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu akciju Područnog odbora, podjelu maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, u subotu, 12.4.2014., u 10:00 sati, na Trešnjevačkom trgu (ispred Cvjećarnica).

"USKRŠNJA KOŠARICA"

Donacije (novčani prilozi ili namirnice) za našu tradicionalnu akciju "Uskršnja kosarica" za potrebite obitelji na Trešnjevci, zaprimat ce se također u subotu, 12.4.2014., u vremenu od 8:30 do 12:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16.  Hvala!

Vidimo se u što većem broju!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 7.4.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 01.04.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Nikola Tesla

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Tesla na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 5.3.2014., s početkom u 18:00 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Nikola Tesla, Ozaljska 16.


16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 25.02.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 24. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka

Čast nam je pozvati Vas na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Područnog odbora Trešnjevka, koja će se održati u utorak, 18.2.2014. godine u 18:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.  Veselimo se Vašem dolasku!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 3.2.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Rudeš

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Rudeš na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 29.1.2014., s početkom u 18:30 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Rudeš, Rudeška cesta 71. 


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 13.1.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb.


LOKALNI IZBORI 2013 - rezultati

Područni odbor HDZ Trešnjevka sjever, na lokalnim izborima održanim 19.5.2013. godine, ostvario je izuzetan uspjeh:
 • Nakon više od deset godina, imamo svog zastupnika u Gradskoj skupštini!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u VGČ s 3 na 5!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u vijećima mjesnih odbora s 12 na 21!

Izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s Trešnjevke sjever: Dražan Bilokapić.

Izabrani vijećnici u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka sjever:

 1. dr. sc. Goran Gašparović
 2. Dražan Bilokapić, spec. oec.
 3. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 4. Davor Borošak
 5. Anđelka Kalfić, mag. math.

Izabrani vijećnici u vijećima mjesnih odbora:

VMO "Antun Mihanović"

 1. dr. sc. Tin Znaor, dr. med.
 2. Josip Horvat

VMO Ciglenica

 1. mr. Joško Budrović, dipl. ing.
 2. Robert Čirko, bacc. ing.
VMO "dr. Ante Starčević"
 1. Klara Horvatić
 2. Ivan Šekelja

VMO Ljubljanica

 1. Davor Borošak
 2. Ana Vučur

VMO "Nikola Tesla"

 1. Vitomir Gregorati
 2. Željko Gorički

VMO Pongračevo

 1. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 2. Marija Miljak

VMO Rudeš

 1. mr. sc. Nikola Anić
 2. Dominik Alpeza
 3. Iva Knezović

VMO "Samoborček"

 1. Željko Duić
 2. Dunja Mihelj

VMO "S. S. Kranjčević"

 1. Željko Gudan, dipl. ing.
 2. Snježana Žuglić

VMO Stara Trešnjevka

 1. dr. sc. Mario Šiljeg
 2. Tonko Martinis

GRADSKA ČETVRT TREŠNJEVKA SJEVER

PROGRAM ZA VGČ – TREŠNJEVKA SJEVER

 1. Izgradnja podzemne garaže.  Izgradnja podzemne garaže neposredno uz Trešnjevački trg. Time bi se trajno riješio nedostatak parkirnog prostora ali bi se poboljšao i protok vozila.
 2. Izgradnja dječjeg vrtića.  Izgradnja područnog dječjeg vrtića u novom naselju Selska-Baštijanova. Time bi se dobrim dijelom smanjile liste čekanja na upis.
 3. Nastavak izgradnje Krapinske ulice.  Nužno je nastaviti započetu izgradnju Krapinske (produžene Kranjčevićeve) ulice preko Selske ceste do Zagrebačke ceste čime bi se prometno rasteretile Baštijanova, Selska, Zagorska, Zagrebačka i druge ulice u okruženju.
 4. Bolji uvjeti za kućne ljubimce.  Uređenje većeg parka za kućne ljubimce na zelenoj površini Krapinska-Selska-Zagorska.
 5. Poboljšanje prometne protočnosti i sigurnosti.  Osim izgradnje podzemne garaže i nastavka izgradnje Krapinske ulice potrebno je temeljitije preregulirati promet, uvesti više jednosmjernih ulica i riješiti "crne točke" na Ozaljskoj ulici.

Naši članovi u nacionalnim odborima:

 • Petar Anđelović, Odbor za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
 • Joško Budrović, Odbor za turizam.
 • Rudi Grubišić, Odbor za vanjske i europske poslove.
 • Andrea Petrov, Odbor za turizam.
 • dr. sc. Mario Šiljeg, Odbor za zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.
 • dr. sc. Tin Znaor, dr. med., Odbor za zdravstvo.

Da li znate tko su vijećnici u VGČ Trešnjevka sjever?
 

Login Form