HDZ Trešnjevka Sjever Prijedlog gospodarskog programa - dr. sc. Vlatko Mićković

Content View Hits : 1832164

Komentari

71Friday, 01 August 2014 12:27
Željko Gudan
katastrofalno asfaltiranje dionice od Kranjčevićeve ulice do Badalićeve ulice. cijelom dionicom treba ukloniti (isfrezati) asfalt i napraviti novi. Izvoditelj radova su "Zagrebačke ceste"
70Wednesday, 11 June 2014 22:06
Koloman Antolek
Lakše se diše; za početak nije loše. No još uvijek je je odnos cca 4300 : ( 4187+2015 ), barem za sada. U svakom pogledu sve više napredujemo. Bravo
69Wednesday, 23 April 2014 08:51
josip
Već je vrijeme
Izgradnja Trešnjevke sjever - Željko Gudan, dipl.ing. , Administrator
68Thursday, 17 April 2014 13:20
Kevin Agić
Ponosan sam i sretan kaj sam član temeljnog ogranka "silvije Strahimir Kranjčević.
67Monday, 14 April 2014 11:01
Mirko Dekumanović
Bravo HDZ Trešnjevke!
66Thursday, 29 August 2013 22:04
botivoj broz
Koliko su koštale klamerice na uglu Zagorske i Meršičeve i čemu služe?
65Thursday, 29 August 2013 21:58
botivoj broz
Kako su nestale prostorije MZ Ciglenica? Na to pitanje nitko ne daje odgovor.
64Thursday, 23 May 2013 06:52
Dužičanin
I Dužice su bile s vama! Sada ćete nam barem urediti onaj parking! Pozdrav od Dužičaninai Dužičanki!
63Wednesday, 22 May 2013 12:51
M.A.
Čestitke na uspjehu. Krenimo sada u ostvarivanje programa, dokažimo se svojim radom kojim ćemo se moć' pohvalit za 4 godine.
62Tuesday, 21 May 2013 18:42
Marijan Štuban
Čestitke svim izabranima - dosta crvene dominacije na našoj Trešnjevci!
61Tuesday, 21 May 2013 11:02
Tomislava Marinković
Sretni smo i ponosni. Čestitamo od srca jer znamo koliko ste svog slobodnog vremena iskreno i pošteno, bez ikakve osobne koristi, često ga uskraćujući svojoj obitelji, uložili za dobro i pobjedu pravih vrijednosti u svojoj četvrti. Borite se posebno za očuvanje zdrave obitelji u vjekovima napaćenom, a danas od manjina ugroženom hrvatskom narodu. Neka vas sve u vašem radu i borbi za pobjedu dobra čuva i blagoslovi naš Nebeski Svemogući Otac.
60Monday, 20 May 2013 16:47
Dino Žanetić
Hvala Bogu , na Trešnjevci Jug točnije MO Jarun imamo 3 mandatara i imamo šansu da danijel Samaržija postane predsjednik mjesnog odbora ovisi o koaliciji.Vi di se rad cijele TRešnjevke a sada nam je cilj da se pripremimo za parlamentarne izbore , dakle da 1 i 7 izborna jedinica pobjedi na izborima.
59Monday, 20 May 2013 15:27
Čestitke na pobjedi HDZ-a na Trešnjevci!
Ovo je prvi put u postojanju naše četvrti da je pobijedila stranka koja neće više trešnjevku bojati u crveno!

Bravo HDZ Trešnjevke Sjever!
58Monday, 13 May 2013 14:44
Marija Š.
Poštovani,

S obzirom da su sve točke vašeg programa za mene kao rođene Trešnjevčakne sramotne, osim točke dva, jer su vašoj stranci ipak prioriteti životinje i automobili, gdje će voziti, gdje će biti kvalitetno "smjestiti", a pojam pješak za vas ovaj program ne prepoznaje, i još ste se okomili na jadnu Krapinsku ulicu i njene stanovnike i predviđate joj ukrasti još i ono malo elementarnih uvjeta što im je preostalo, da koliko toliko normalno žive.

I zato vam vraćam vas promidžbeni materijal, iako sam srcem uz HDZ, dalje ga dijelite, a ja ću ipak tražiti drugi program za moju mikro sredinu.

Marija Š.

Zagreb, 11.05.2013.
Svibanj 2013 , Administrator
PDF Print E-mail

22.2.2013. - Piše dr. sc. Vlatko Mićković, član Temeljnog ogranka HDZ-a "S. S. Kranjčević"

Prijedlog gospodarskog programa

            Hrvatska se trenutno nalazi pred potrebom pokretanja novih gospodarskih krugova za što je potrebno temeljnoj državnoj strategiji – privatizaciji – dati nove poticaje ulaganjem glavnica u hrvatsko gospodarstvo. Nova ulaganja se trebaju ostvariti na cijelom području Hrvatske Države.

            Za daljnja razmatranja potrebno je definirati temeljne pojmove u skladu s državnim ideološkim opredjeljenjem povratka slobodnom svijetu slobodnih tržišnih gospodarstava i slobodnog privatnog poduzetništva.

Temeljni pojmovi su:

1)      Područje državne skrbi

2)      Hrvatska državna skrb

3)      Hrvatske nacionalni interes

4)      Hrvatske državni interes

5)      Hrvatski nacionalne glavnice

6)      Hrvatski državne glavnice

 

Kao područja posebne državne skrbi u analizama se trebaju tretirati ona područja Hrvatske u kojima je srpskom agresijom onemogućen normalan život. No ne radi se samo o vonoj agresiji 1990. godine, nego i stvarnoj okupaciji Hrvatske od 1918. godine. To nisu samo područja koja su političkom odlukom postala područja posebne državne skrbi, nego i sva ona područja koja se u 50 godina komunizma nisu razvila do odgovarajuće razine npr. hrvatska obala i otoci zbog dunavske orijentacije bivše države i odbacivanja jadranske orijentacije.

Hrvatska državna skrb je oblik djelovanja Hrvatske Države kojim Hrvatska Država brine o Hrvatima, hrvatskim državnim i političkim interesima i hrvatskom gospodarstvu. Hrvatsku državnu skrb provodi Hrvatska Država, odnosno politička stranka koja je na vlasti. Hrvatska državna skrb je isključivo ovisna o stranci na vlasti i svaku odluku donosi stranka na vlasti bilo kao odluku Hrvatske vlade (stranačke vlade stranke na vlasti) ili Hrvatskog Državnog Sabora (u kojem većinu ima stranka na vlasti). Hrvatska državna skrb se ne odnosi na pomoć nemoćnima, invalidima i nezbrinutima.

Hrvatskom državnom skrbi se ostvaruju sveukupni hrvatski nacionalni interesi, koji se očituju kroz ostvarenje hrvatskih državnih i političkih interesa kao samostalne zajednice hrvatskih pučana i interesa hrvatskih pučana (gospodarskih, kulturnih, športskih itd…).

Najviši stupanj skrbi o Hrvatskoj i Hrvatima je Hrvatski nacionalni interes. On se odnosi na nacionalne interese svih Hrvata u cijelom svijetu s ciljem nacionalne integracije.

Hrvatski državni interes je svako promicanje i ostvarenje materijalnog ili nematerijalnog dobitka kojim hrvatski pučani ostvaruju osobne interese. Hrvatski državni interes počinje suverenošću Hrvatske Države kao nacionalne države Hrvata pa sve do jutarnje kupnje kruha u obližnjoj trgovini. Hrvatski državni interes se ostvaruje djelovanjem Hrvatske Države na svakom području djelovanja hrvatskih pučana. U gospodarstvu se ostvaruje, odlukom vladajuće stranke, kao gospodarski program (za HDZ je strateško opredjeljenje: privatizacija) koji se provodi na svim razinama državne vlasti s ciljem stvaranja države blagostanja.  

Hrvatske nacionalne glavnice su sveukupne materijalne i nematerijalne  glavnice koje su već uložene ili će biti uložene u hrvatsko gospodarstvo. Hrvatske nacionalne glavnice se sastoje od hrvatskih državnih glavnica i glavnica Hrvata iz cijelog svijeta. Ulaganje hrvatskih nacionalnih glavnica u hrvatsko gospodarstvo je temeljno pitanje hrvatskog gospodarskog razvoja i pokretanja novih gospodarskih krugova.

Hrvatske državne glavnice su materijalne i nematerijalne glavnice koje je Hrvatska Država uložila ili će uložiti u hrvatsko gospodarstvo radi stvaranja države blagostanja za sve njene pučane. Materijalne glavnice Hrvatske Države odnose se na infrastrukturu, komunikacije, osiguranje, školstvo i državne, javne tvrtke i ustanove. Nematerijalne glavnice države su međudržavni ugovori, garancije stranim bankama i svaki dogovor na državnoj ili međunarodnoj razini koji potiče hrvatsko gospodarstvo.

            Za poticanje gospodarskog razvoja Hrvatske Hrvatska Država mora sve svoje državne i nacionalne glavnice upotrijebiti kako bi osigurala potrebna zakonska jamstva stranim glavničarima i našim ulagačima iz inozemstva, s time da Hrvatska kao država, sukladno svom međunarodno priznatom suverenitetu nad prirodnim bogatstvima i resursima, osiguranje tih prava jamči svim hrvatskim nacionalnim bogatstvima i prirodnim dobrima.

Pri tome osobito Hrvatska Država jamči da će svakom stranom ulagaču glavnica biti bez odlaganja izdani svi dokumenti potrebni za izgradnju i realizaciju programa gospodarskih ulaganja.

            Sukladno potrebama ulaganja u Hrvatsko gospodarstvo s ciljem dostizanja razine gospodarske razvijenosti zemalja slobodnog svijeta Hrvatska Država Hrvatska Država ima:

1)      Obvezu ustroja hrvatske državne banke za praćenje izvoza tzv. EXPORT –IMPORT BANKE

a)      To nije banka koja će stimulirati izvoznika (za to imamo HBOR ili komercijalne banke) nego je to banka koja će kreditirati stranog kupca hrvatskog proizvoda. U Hrvatskoj se danas proizvode proizvodi koji nisu konkurentni stranim, ali ne zbog cijene ili kvalitete, nego zbog činjenice da ne kreditiramo kupnju hrvatskih proizvoda. Zbog čega bi hrvatski proizvod trebao biti jeftiniji od proizvoda bilo koje druge zemlje ? Za tim nema potrebe jer će svaki proizvod naći kupca ako se prilagode uvjeti kupnje. Roba, a pogotovo glavnice biznisa se ne mogu (visoke cijene) kupovati iz dobitka firme ili još teže iz amortizacije. Prvo je premalo (ukupni svjetski profit se u prosjeku kreće oko 3 %) a drugo je obračunska veličina za koju se ne izdvaja novac, pa jedino preostaje kreditna kupnja za obnovu glavnica i povećanje gospodarskog djelovanja.

b)      EXIM banka treba preuzeti i ulogu državnog nadzora nad plasmanima roba i usluga u stranim državama, uključivo kontrolu banaka partnera budućih kupaca, kontrolu upotrebe novca (zabrana financiranja ilegalnih poslova, terorizma, droge itd.)…

c)      EXIM banka mora biti državno vlasništvo da se njenim djelovanjem ostvaruju, ne samo gospodarski, nego i politički ciljevi Hrvatske Države. Na primjer, politički je opravdano uložiti novac i glavnice u dijelove svijeta u kojima žive Hrvati, ali ne mora biti i gospodarski.

2)       Obvezu preustroja Hrvatske garancijske agencije da postane:

a)      Agencija koja će jamčiti i stranim kreditorima otplatu kredita. Pri čemu treba preferirati robne kredite, jer su oni ipak namijenjeni kupnji glavnica od stranih tvrtki i nose manji rizik potrošnje novca bez povrata.

b)      Agencija mora održati svoju ulogu državnog (vladinog) jamca hrvatskim bankama s time da se moraju utvrditi jasni kriteriji po kojima poduzetnici mogu dobiti jamstvo HGA. Kriteriji moraju biti razrađeni po strukama i po područjima. Tako poljoprivreda u područjima od posebne državne skrbi ima kamatnu stopu 0 % (svu kamatu subvencionira država prema svojoj banci što znači da Privredna banka mora dati kredit za pokretanje ovčarstva u okolici Knina s 0 % kamata), s druge strane Agencija će prepustiti komercijalnim bankama financiranje trgovačke djelatnosti u Zagrebu.

c)      Agencija mora, kad već daje jamstvo, kontrolirati plasman novca. I to na način da se zaposli stručnjak koji će redovito (dnevno, a najviše tri puta tjedno) kontrolirati poduzetnika. Agencijin stručnjak treba imati pravo oduzeti momentalno glavnice poduzetniku ako vidi da se upotrebljavaju na neadekvatan način, odnosno da se upropaštavaju i stvaraju gubitak tvrtki.

 

3)      Obvezu ustroja Hrvatske nadzorne službe za praćenje realizacije programa. Hrvatska nadzorna služba za praćenje programa pokrivenih državnim garancijama se sastoji od stručnjaka koji nadgledaju realizaciju programa, svakodnevno, a najmanje tri puta tjedno i podnose tjedno izvješće upravi Hrvatske nadzorne službe. Izvješće mora sadržavati opću procjenu realizacije projekta, primjedbe stručnjaka i prijedloge postupaka za ispravljanje uočenih nedostataka. Izvješće ne smije biti duže od jedne stranice. Mjesečno se podnosi skupno izvješće  s analizom poslovanja (novčanom i materijalnom) koje podnosi stručnjak struke zajedno s novčarskim nadzornikom.

Ovlasti i dužnosti nadzornika su da reagira trenutno na uočene nedostatke, konkretnim naredbama ili pozivom drugih stručnjaka na konzultacije. Nadzornik je odgovoran za realizaciju programa. Nadzornik ima ovlasti, ako poduzetnik neće realizirati predložene promjene trenutno oduzeti povjerenu imovinu.

4)      Obvezu hrvatske državne skrbi prema svakom Hrvatu, osobito prema potrebitima. U ovu skupinu ulaze pojedinci (prognanici, povratnici, beskućnici nezaposleni…) i poduzetnici i njihovi biznisi (bez obzira na oblik vlasništva, organiziranja i veličinu).

Hrvatska Država o svima skrbi i tu skrb ostvaruje iz svih svojih glavnica, dakle iz materijalnih i nematerijalnih. Hrvatska Država skrbi na taj način da svoje glavnice posuđuje potrebitima. Svatko mora vratiti posuđeno u skladu sa svojim mogućnostima. Nema oprosta i poklona, postoji samo vremenski pomak koji može biti i dvjesto godina (dvjesto godina zato jer je nedavno plaćen račun izdan za vrijeme Napoleona). Tvrtke o kojima skrbi Hrvatska Država vraćaju uložene glavnice prema svojim mogućnostima (procjenu mogućnosti obavlja Hrvatska nadzorna služba) i to tako da ne mogu zbog povrata glavnica ponovo propasti, ali ni tako da mogu iskazivati dobitak prije nego vrate hrvatske državne glavnice (primejri Privredne banke Zagreb, TANG Nova Gradiška itd.)

5)    Hrvatska Država i hrvatski poduzetnici će svoje gospodarske ciljeve ostvariti i upotrebom tuđih glavnica.  Strani partneri se u Hrvatskoj pojavljuju na nekoliko načina:

a)      izravno ulaganje stranih glavnica s ciljem dobitka u proizvodnji (rijetko i nedostatno, obično na državnim projektima infrastruktura ili ulazak banaka na područje enormnih kamatnjaka)

b)      zajedničko ulaganje s domaćim partnerom (samo u slučajevima već dugogodišnje postojeće poslovne suradnje i to obično vlasničkim preuzimanjem s odljevom dobitka i glavnice izvan Hrvatske (Convest banka – 67 % mađarski vlasnik MKB ili Bjelovarska banka S vlasnikom Erste banke Austria), a ponegdje i gašenjem psotojeće proizvodnje radi uništavanja konkurencije (Tesla-Ericcson))

c)      posudba hrvatskog novca obično kao kredit prvorazredne hrvatske banke ili države, a zatim kupnja potrebnih glavnica u svijetu (često s prevelikim cijenama i ogromnim provizijama), s rizikom banke ili države da se novac upotrijebi u neproizvodne svrhe i ne omogući povrat kredita.

d)     prodaja strane robe i usluga (robni krediti) na kredit koji ishodi strani partner kod svoje banke i prodaje robu hrvatskom poduzetniku. (primjer Agroinvest koji želi prodati kompletnu opremu, stoku, i sve potrebno prema potrebama kupca, na kredit mađarske EXIM banke). Strani partner traži jamstvo prvorazredne hrvatske banke ili države.


HRVATSKE  POTREBE

1. Hrvatska se po svim elementima nalazi na završetku Kondratiefovog pretvorbenog kruga (duljina trajanja 50-60 godina).

2. Upravo ističe Kuznetsov gospodarski pretvorbeni krug za Hrvatsku (duljina trajanja 15-22 godine).

3. Istekao je sadašnji Juglarov gospodarski pretvorbeni krug (duljina trajanja 9-10 godina).

4. U "prazno" već kreće i četvrti Kitchinov pretvorbeni krug (duljina 40 mjeseci).

5. U cjelokupnome hrvatskom gospodarskom pretvorbenom krugu istekli su posljednji generacijski i multigeneracijski pretvorbeni krugovi (uključivo semisekularni).

            Preostali su fundamentalni dijelovi sekularnih, semimilenijskih i milenijskih te fragmenti multimilenijskih pretvorbenih krugova iz područja spomeničke baštine, šumarstva i prirode, infrastrukture prometa, pomorske i riječne lučke infrastrukture, graditeljstva, poljoprivrede i industrije.

6. Izvučene si i iz Hrvatske iznesene gotovo sve uložene inicijalne gospodarske glavnice.

7. Izvučene su i najvećim dijelom negospodarski potrošene sve mirovinske zaklade hrvatskog naroda.

8. Izvučene su i iznesene najvećim dijelom sve zaklade osiguravajućih organizacija.

9. Višestrukim otimanjem crkvene imovine, osobito Katoličke crkve, otete su i zaklade stvarane stoljećima namjenskim darovima vjernika. Te su zaklade također nenamjenski potrošene i iz Hrvatske iznesene.

10. Blokadom, duže od desetljeća, gotovo svakog ulaganja glavnica, Hrvatska je dovedena u položaj da zaostaje za svijetom slobodnih tržišnih gospodarstava najmanje tri tehnološka razvojna kruga hrvatskog gospodarstva u cjelini.

11. Novčarskim i fiskalnim sustavom bivših nehrvatskih država izvučene su i najvećim dijelom iz Hrvatske iznesene sve incijalne glavnice koje bi morale egzistirati (postojati) u nekom novčanom liku na kraju tri pretvorbena kruga ulaganja u opremu.     U obliku poreza, nameta i kamata ove su glavnice izvučene i iznesene iz Hrvatske (neposredno i posredno) i tako dovele u nemogućnost da nakon desetljeća i desetljeća, a za neke gospodarske organizme već čitavog stoljeća pa i više, nastave s normalnim poslovanjem.

12. Hrvatska je u okvirima bivše okupatorske države gospodarski razvojno dovedena na samo dno Europe.

            Hrvatska je iz bivše države naslijedila truli panj, gospodarskih entiteta u vrijednosti 15 mlrd. US$ nacionalnog proizvoda i odgovarajuće zaposlenosti. Truli panj hrvatskog gospodarstva još se dodatno opteretio ratom i razaranjima te se konačno raspao, istrulio i od njega se više ne mogu očekivati novi sokovi kojima bi se pokrenulo hrvatsko gospodarstvo.

            Rješenje problema trulog panja nije u njegovoj sanaciji, on se mora raspasti i nestati nego u sljedećoj koncepciji:

1.                  100.000 do 500.000 novih poduzetnika (uključivo onih što će se iscrpsti iz trulog panja pa sve do povratnika iz dijaspore)

2.                  u odgoju i obrazovanju za razvoj gospodarstva

         CILJ NE MOŽE BITI MANJI OD 260 MILIJARDI US$ ZA ŠTO SU NAM REFERENTNE ZEMLJE FINSKA I NORVEŠKA., A MI SE NALAZIMO NA 62 MILIJARDE US$

            Otpada svako razmišljanje i traženje izlaza po koncepciji komunističkih stopa rasta po kojim je potrebno 30, 50 ili 100 godina da stignemo tamo gdje su Finska i Norveška bile prije 9 godina ili Pašalićevih 600 godina da se izjednačimo s Finskom.

Izlaz je u koncepciji kojom treba SVE DATI za razvoj novog stabla slobodnog poduzetništva.
 
   Hrvatskoj za takav gospodarski razvoj trebaju biznisi koji će prerasti okvire malih biznisa prema shvaćanjima slobodnog svijeta i postati veliki biznisi svjetske relevancije.

            S obzirom da se razvoj jednog gospodarstva, dobro je znati, što se u gospodarski najrazvijenijoj zemlji svijeta SAD, drži “malim biznisom”:

Industry                       Size

 

       Retail and Service        $3.5 to $13.5 million

       Construction              $7.0 to $17.0 million

       Agriculture               $0.5 to $3.5 million

       Wholesale                 No more than 100 employees

       Manufacturing             500 to 1,500 employees

 U našim okolnostima dosizanje razine “malog biznisa”  je nedostižno bez znatnih ulaganja glavnica koje može ostvariti jedino država i zato je ona i stvorena i potrebna, a samo onda će biti uspješna ako ju vodi HDZ bez koalicije i provodi svoj politički i gospodarski program, a ne program Đurđe Adlešić i Milorada Pupovca koji su nam  u konačnici došli glave.

U Zagrebu 22.2.2013.

                                                                                Dr.sc.Vlatko Mićković


 

GOSPODARSKA PRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA

1.          PRAVO NA OTKUP  POLJOPRIVREDINIH PROIZVODA

ZA SVAKI DONEŠENI PROIZVOD ODMAH ISPLATA

2.          PRAVO NA KREDIT

za proizvodnju: bez papirologije, bez projekata, bez jamaca, bez višestrukih osiguranja

3.          PRAVO NA MINIMALNU PLAĆU

11.000,00 kuna kao i Segolen Royal u Francuskoj

4.          PRAVO NA MINIMALNU MIROVINU

5.000,00 kuna = mirovni dom + džeparac

5.          PRAVO NA EGZISTENC. MINIMUM

5.000,00 kuna

6.          PRAVO NA DJEČJI DOPLATAK

2.000,00 KUNA PO DJETETU

7.          PRAVO NA OBRAZOVANJE

sve plaća država od vrtića do doktorata i svih oblika doškolovanja tijekom života

HRVATSKI MODEL GOSPODARSKOG RASTA UTEMELJEN NA

1.        SAMOSTALNOJ NEZAVISNOJ HRVATSKOJ  DRŽAVI

2.        KATOLIČKOJ VJERI

3.        SLOBODNOM PODUZETNIŠTVU

MODEL: Hrvatska Država ulazi u privatni biznis s ulogom od 50 % - 1 dionica ma koliko hrvatskih kuna uložila i preuzima zajednički rizik s poduzetnikom, a zbog toga postavlja svog upravitelja u upravni odbor tvrtke ( ne nadzorni ) i povlači 50 % - jedna dionica dividendi

Ukida se Zakon o trgovačkim društvima i uvodi Zakon o poduzetništvu ( jedna stranica )

Ukidaju se svi oblici organiziranja biznisa osim Glavničarske udruge ( tj. Dioničkog Društva)

 OTKUDA NOVCI ??

 1. DEVIZNE I OBVEZNE REZERVE  HRVATSKE NARODNE BANKE 
 1. IZDVAJANJE ZA MIROVINSKO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

NA 5.000 KUNA                1.000 KUNA

NA 30.000 KUNA              6.000 KUNA

JEDAN ZAPOSLENIK POKRIVA JEDNOG UMIROVLJENIKA I VIŠE

 1. PRORAČUN
 1. JAVNI DUG IZVEDEN IZ HRVATSKIH GOSPODARSKIH I NOVČANIH GLAVNICA

U Zagrebu 22.2.2013.

                                                                                Dr. sc. Vlatko Mićković

 

Add your comment

Your name:
Comment:
 

NAJAVE


Godišnjica osnutka 149. "Trešnjevačke" brigade HV, u petak, 5. listopada 2018. u 17,00 sati, uz spomenik poginulim i nestalim braniteljima u parku "Stara Trešnjevka".


SVEČANA SJEDNICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 28. OBLJETNICE OSNUTKA HDZ TREŠNJEVKA, u srijedu 21.2.2018. s početkom u 19 sati, u prostorijama MO Samoborček, Nova cesta 37.


Poštovani članovi i simpatizeri, pozivamo Vas na

MOTIVACIJSKO DRUŽENJE I PREDSTAVLJANJE KANDIDATA HDZ-a
za Vijeće gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora Trešnjevke sjever, u srijedu, 19. travnja 2017. s početkom u 19:00 sati, u dvorani MO Samoborček, Nova cesta 37.  Veselimo se Vašem dolasku!


Naša tradicionalna akcija
PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE
u subotu 8.4.2017.
od 10 do 12 sati,
na Trešnjevačkom trgu (sjeverni pristup Trešnjevačkoj tržnici, ispred cvjećarnica).
Vidimo se u što većem broju!


Obilazak temeljnih ogranaka Trešnjevke sjever

 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 18:00 satii, TO HDZ S. S. Kranjčević, Kranjčevićeva 4a.
 • Ponedjeljak 3.4.2017. u 19:00 satii, TO HDZ Ljubljanica i TO HDZ dr Ante Starčević, Dragutina Golika 44.
 • Utorak 4.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Antun Mihanović, Drenovačka 4.
 • Srijeda 5.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Nikola Tesla, Ozaljska 16.
 • Srijeda 5.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Rudeš, Rudeška cesta 71.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 17:00 sati, TO HDZ Samoborček, Nova cesta 37.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 18:00 sati, TO HDZ Ciglenica, Selska cesta 44.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 19:00 sati, TO HDZ Stara Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 • Četvrtak 6.4.2017. u 20:00 sati, TO HDZ Pongračevo, Opatijski trg 10.

Poštovani članovi Hrvatske demokratske zajednice Trešnjevke sjever,
pozivamo Vas na druženje s našim gradonačelničkim kandidatom dr. Dragom Prgometom u srijedu, 29. ožujka u 17:30h. Adresa: Horvaćanska cesta 54, prostorije Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.
Veselimo se Vašem dolasku,
Područni odbor HDZ-a
Trešnjevka sjever


41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 29.03.2016. godine, održat će se 41. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 09.02.2016. godine, održat će se 40. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 29.10.2015. godine, održat će se 37. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U petak, 25.09.2015. godine, održat će se 36. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


34. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 18.06.2015. godine, održat će se 35. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 28.04.2015. godine, održat će se 31. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 09.04.2015. godine, održat će se 30. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka

U četvrtak, 19.02.2015. s početkom u 19:00 sati, u u dvorani mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, održat će se proslava 25. godišnjice osnutka HDZ-a Trešnjevka. DOBRODOŠLI!


27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U četvrtak, 05.02.2015. godine, održat će se 27. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


PREDSJEDNIČKI IZBORI

POBJEDA!!


IZBORI ZA EU PARLAMENT

POBJEDA!!

Rezultati izbora na Trešnjevci sjever:
 1. HDZ - HSS - HSP AS - BUZ - ZDS - HDS: 
  4300 glasova!!
 2. SDP - HNS - IDS - HSU:
  4187 glasova.
Detaljnije ovdje.


NAJAVE


Autobus za Vukovar

Gradski odbor i ove godine organizira obilježavanje Dana grada heroja Vukovara, cjelodnevnim posjetom Vukovaru, u utorak 18.11.2014.  Autobus kreće ispred Gradskog poglavarstva (vrijeme ćemo javiti naknadno).  Svaki sudionik participira u troškovima sa 60,00 kuna.  Zainteresirani se trebaju javiti predsjedniku svog temeljnog ogranka, najkasnije do četvrtka 13.11.2014. do 16:00 sati.


Mini klauzura HDZ-a

Mini klauzuri će nazočiti Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH.  U srijedu, 29.10.2014. u 19:00 sati, u dvorani Doma kulture Prečko, Prečko 2a, Zagreb


Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježavanje u subotu, 23.8.2014, prema sljedećem rasporedu:

 • 10:00 - Mirogoj: Središnji križ i grob Brune Bušića.
 • 11:00 - ŽupaTijelo Kristovo, Sopot

21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 30.06.2014. godine, održat će se 21. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a

Dana 17. lipnja 2014. godine obilježavamo 25. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, prema sljedećem programu:

 • 8:30 - polaganje vijenaca na Oltar Domovine
 • 9:00 - polaganje vijenaca uz poprsje ispred rodne kuće i spomenika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću
 • 9:15 - polaganje vijenaca na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju
 • 10:00 - Misa u Crkvi Sv. Mati Slobode
 • 12:00 - XVI. Opći sabor HDZ-a - izvještajni, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
 • 18:00 - Svečanost - NK "Jarun"
 • 19:00 - nogometna utakmica: HDZ - Humane zvijezde - NK "Jarun"

18. i 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U ponedjeljak, 26.05.2014. godine, održat će se 18. (telefonska) sjednica, a u utorak, 27.05.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 19. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Izbori za EU parlament

U nedjelju, 25.5.2014.


Motivacijski Sabor HDZ-a

U subotu, 17.5.2014. Dvorana "Dražen Petrović" (Cibona); akreditacija i ulazak u dvoranu od 11 sati.


Kandidati „plave skupine“ u Zagrebu: Tribina „Žene poduzetnice i mladi u EU“

U petak, 16.5.2014. i 19:00 sati, Dvorana MS "Samoborček", Nova cesta 37.


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 5.5.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


PODJELA MASLINOVIH GRANČICA UOČI BLAGDANA CVJETNICE

Pozivamo Vas na našu tradicionalnu akciju Područnog odbora, podjelu maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, u subotu, 12.4.2014., u 10:00 sati, na Trešnjevačkom trgu (ispred Cvjećarnica).

"USKRŠNJA KOŠARICA"

Donacije (novčani prilozi ili namirnice) za našu tradicionalnu akciju "Uskršnja kosarica" za potrebite obitelji na Trešnjevci, zaprimat ce se također u subotu, 12.4.2014., u vremenu od 8:30 do 12:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16.  Hvala!

Vidimo se u što većem broju!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 7.4.2014., u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:30 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 01.04.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 17. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Nikola Tesla

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Tesla na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 5.3.2014., s početkom u 18:00 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Nikola Tesla, Ozaljska 16.


16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever

U utorak, 25.02.2014. godine, s početkom u 17:00 sati, održat će se 16. sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.  Poziv, dnevni red i neke materijale za sjednicu, kao i zapisnike s ranije održanih sjednica, možete preuzeti ovdje.


Proslava 24. obljetnice osnutka HDZ Trešnjevka

Čast nam je pozvati Vas na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Područnog odbora Trešnjevka, koja će se održati u utorak, 18.2.2014. godine u 18:30 sati, u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), Park stara Trešnjevka 1, Zagreb.  Veselimo se Vašem dolasku!


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 3.2.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb. 


NAJAVA - POZIV

Izborna skupština TO HDZ Rudeš

Pozivamo sve članove Temeljnog ogranka HDZ-a Rudeš na Izbornu skupštinu Temeljnog ogranka, koja će se održati u srijedu, 29.1.2014., s početkom u 18:30 sati, u sjedištu Temeljnog ogranka Rudeš, Rudeška cesta 71. 


DANI OTVORENIH VRATA PODRUČNOG ODBORA

U ponedjeljak, 13.1.2014., u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora u Ozaljskoj 16, održat će se Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever Pozivamo sve članove, simpatizere, građane: pridružite nam se

Dan otvorenih vrata Područnog odbora HDZ-a Trešnjevka sjever održava se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu (osim blagdana), u 18:00 sati, u sjedištu Područnog odbora, Ozaljska 16, Zagreb.


LOKALNI IZBORI 2013 - rezultati

Područni odbor HDZ Trešnjevka sjever, na lokalnim izborima održanim 19.5.2013. godine, ostvario je izuzetan uspjeh:
 • Nakon više od deset godina, imamo svog zastupnika u Gradskoj skupštini!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u VGČ s 3 na 5!
 • Povećali smo broj naših vijećnika u vijećima mjesnih odbora s 12 na 21!

Izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s Trešnjevke sjever: Dražan Bilokapić.

Izabrani vijećnici u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka sjever:

 1. dr. sc. Goran Gašparović
 2. Dražan Bilokapić, spec. oec.
 3. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 4. Davor Borošak
 5. Anđelka Kalfić, mag. math.

Izabrani vijećnici u vijećima mjesnih odbora:

VMO "Antun Mihanović"

 1. dr. sc. Tin Znaor, dr. med.
 2. Josip Horvat

VMO Ciglenica

 1. mr. Joško Budrović, dipl. ing.
 2. Robert Čirko, bacc. ing.
VMO "dr. Ante Starčević"
 1. Klara Horvatić
 2. Ivan Šekelja

VMO Ljubljanica

 1. Davor Borošak
 2. Ana Vučur

VMO "Nikola Tesla"

 1. Vitomir Gregorati
 2. Željko Gorički

VMO Pongračevo

 1. Krešimir Matoković, dipl. ing. el.
 2. Marija Miljak

VMO Rudeš

 1. mr. sc. Nikola Anić
 2. Dominik Alpeza
 3. Iva Knezović

VMO "Samoborček"

 1. Željko Duić
 2. Dunja Mihelj

VMO "S. S. Kranjčević"

 1. Željko Gudan, dipl. ing.
 2. Snježana Žuglić

VMO Stara Trešnjevka

 1. dr. sc. Mario Šiljeg
 2. Tonko Martinis

GRADSKA ČETVRT TREŠNJEVKA SJEVER

PROGRAM ZA VGČ – TREŠNJEVKA SJEVER

 1. Izgradnja podzemne garaže.  Izgradnja podzemne garaže neposredno uz Trešnjevački trg. Time bi se trajno riješio nedostatak parkirnog prostora ali bi se poboljšao i protok vozila.
 2. Izgradnja dječjeg vrtića.  Izgradnja područnog dječjeg vrtića u novom naselju Selska-Baštijanova. Time bi se dobrim dijelom smanjile liste čekanja na upis.
 3. Nastavak izgradnje Krapinske ulice.  Nužno je nastaviti započetu izgradnju Krapinske (produžene Kranjčevićeve) ulice preko Selske ceste do Zagrebačke ceste čime bi se prometno rasteretile Baštijanova, Selska, Zagorska, Zagrebačka i druge ulice u okruženju.
 4. Bolji uvjeti za kućne ljubimce.  Uređenje većeg parka za kućne ljubimce na zelenoj površini Krapinska-Selska-Zagorska.
 5. Poboljšanje prometne protočnosti i sigurnosti.  Osim izgradnje podzemne garaže i nastavka izgradnje Krapinske ulice potrebno je temeljitije preregulirati promet, uvesti više jednosmjernih ulica i riješiti "crne točke" na Ozaljskoj ulici.

Naši članovi u nacionalnim odborima:

 • Petar Anđelović, Odbor za Hrvate u Bosni i Hercegovini.
 • Joško Budrović, Odbor za turizam.
 • Rudi Grubišić, Odbor za vanjske i europske poslove.
 • Andrea Petrov, Odbor za turizam.
 • dr. sc. Mario Šiljeg, Odbor za zaštitu okoliša i obnovljive izvore energije.
 • dr. sc. Tin Znaor, dr. med., Odbor za zdravstvo.

Da li znate tko su vijećnici u VGČ Trešnjevka sjever?
 

Login Form